El solar on hi havia el convent del Portell ja aixeca la promoció de pisos 'La Torre de Gràcia'

L'espai, davant de la Miranda, preveu acollir nous veïns el gener de 2023 i inclou piscina "amb zona chill out" i baixos amb jardí

Societat

La part posterior de la construcció al carrer Sostres, amb el casal la Miranda al fons, a l'avinguda Coll del Portell
La part posterior de la construcció al carrer Sostres, amb el casal la Miranda al fons, a l'avinguda Coll del Portell | À.G.P.

Ja hi ha moviment de màquines i paletes al solar del carrer Sostres 6 i avinguda Coll del Portell 69, on fins al juny de 2017 hi havia el convent de la congregació de Cristo Rey i després que Urbania International abandonés el projecte a principis de 2020. Constructora d'Aro, amb seu a Manresa, és l'encarregada de les obres de la promoció, que aquests dies ha desplegat ja les excavadores i ha obert un local a Coll del Portell com a base i vestidor per als treballadors. Aquest octubre ja va començar l'aplanament del terreny, però no ha estat fins ara que s'ha perimetrat l'espai i hi ha entrat maquinaria pesada.

Els veïns dels blocs colindants han patit humitats per l'espai abandonat en quatre anys

La nova promoció, més enllà de les màquines, ja té nom visible, La Torre de Gràcia, a través dels dos cartells que s'han instal·lat tant a la porta del local com al pas d'escales que salva el desnivell i uneix dos dels trams de l'avinguda Coll del Portell. Com també expliquen els promotors de viva veu al telèfon d'informació que ja s'ha activat, els 24 pisos previstos tindran dues, tres i quatre habitacions amb els baixos amb jardí i la terrassa amb piscina "amb zona de chill out".

El luxe de la promoció, tot i que aquestes pistes de detalls, no es podrà mesurar fins que es determinin els preus de comercialització, que encara no estan fixats. El que sí que està prefigurat és la data d'entrada a viure dels nous inquilins: el gener de 2023.

Ja han passat, prop de quatre anys des que Urbania In­ter­national va arribar a un acord amb la congregació de Cristo Rey, a l'abril de 2017. Al juny d'aquell any una última missa va servir perquè les dues religioses que hi quedaven s'acomiadessin dels veïns i al setembre es va enderrocar tot l'espai. La convivència durant aquests quatre anys del solar amb el veïnat no ha estat fàcil perquè, tal com expliquen els paletes en to informal, s'han produït humitats i molèsties diverses als blocs dels costats.

La marca Gràcia i les vistes panoràmiques sobre la ciutat són, en qualsevol cas, els principals reclams d'una promoció que, a diferència de l'argumentari utilitzat pels anteriorsimpulsors, no esmenta la proximitat del Park Güell, però que canviarà la fesomia d'una de les zones més tranquil·les del districte.