Cauen a Gràcia un terç dels delictes i només pugen els robatoris amb força a vehicles

Els Mossos detecten dos intents d'estafa en residències de gent gran dels carrers Verdi i Banyoles oferint vacunes contra la Covid

Societat

Intervenció d'una patrulla de Mossos en un establiment de Torrent de l'Olla
Intervenció d'una patrulla de Mossos en un establiment de Torrent de l'Olla | À.G.P.

La crisi sanitària, com era previsible pel confinament de persones a casa seva, ha tingut efecte en un canvi de comportament dels delictes, segons han explicat aquest dijous en el balanç anual els màxims responsables de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana en la comissió de Seguretat de Gràcia.

La Guàrdia Urbana registra 2.500 multes per incompliment de mesures Covid

En una intervencio marcada per les xifres de tendència a la baixa, Mossos d'Esquadra han destacat la caiguda d'un -36,5% dels delictes i d'un -20,3% de les detencions. També entrant en detall en la tipologia de robatoris, els delictes contra les persones han caigut un -20% i contra el patrimoni un -38%.

Encara en més detall, els robatoris amb força a domicilis han baixat un -44,2% i un -59,3% a establiments. En aquest punt, però, cal matisar que els furts sí que segueixen tenint una especial atenció per part dels cossos policials, fins al punt que Mossos i Urbana estan aplicant una prova pilot a establiments del carrer Gran perquè els propietaris dels negocis puguin ferla denúncia in situ sense haver-se de desplaçar a comissaria. L'únic registre que augmenta és el robatori amb força a vehicles, amb un 22,4%. També baixen lleugerament les denúncies per violència de gènere (de 193 a 186 casos).

La Guàrdia Urbana, al seu torn,  ha destacat les dades per incompliment de mesures Covid amb 2.569 sancions, entre les quals destaquen 1.178 casos de desobediència als agents, 314 per no portar mascareta, 275 per reunions no autoritzades, 221 per ús compartit de begudes i 75 per ús inadequat de locals. També, tenint en compte la implantació respecte d'altres anys, la Urbana ha registrat un -88% d'intervencions contra la venda ambulant, però un -8,3% per consum de begudes alcohòliques.

El cos municipal també ha posat èmfasi en les dades de seguretat viària, amb 1.379 multes interposades en el marc del pla de motos (vegeu breu en aquesta pàgina). Els accidents han caigut un -32% (de 359 a 242), amb un 40% atribuïbles a distraccions.