La Fundació Marcet descarta ara mantenir la gestió del pavelló Josep Comellas

Lluïsos de Gràcia decideix no presentar-se al procés per adjudicar l'explotació de la instal·lació del carrer Neptú

Esports

El pavelló de la Creueta del Coll, situat al carrer Castellterçol, a tocar del parc
El pavelló de la Creueta del Coll, situat al carrer Castellterçol, a tocar del parc | À.G.P.

La Fundació Marcet, a càrrec del pavelló Josep Comellas des del 2017, ha decidit no continuar gestionant a partir de l'abril aquesta instal·lació. El passat dia 11 es va tancar el termini per presentar propostes al concurs per adjudicar la concessió d'aquest equipament de titularitat municipal, i l'entitat esportiva ha confirmat que no hi ha presentat cap projecte. "Hem tancat una etapa i hem aconseguit l'objectiu de la diversificació d'activitats", apunten fonts de Marcet. Tot i que Lluïsos de Gràcia va mostrar a l'octubre interès per la instal·lació del carrer Neptú 6-12 (vegeu L'independent 818), va descartar presentar-se al procés. “Hem valorat que estem dedicats a organitzar activitats i no gestionem equipaments”, assegura Marta Buch, gerent de l'entitat de la plaça del Nord, que se centra en la remodelació de la pista de bàsquet.

La licitació de Comellas coincideix en dates amb el nou període d'explotació del poliesportiu de la Creueta del Coll: un any i quatre mesos (fins al juliol del 2022), amb una pròrroga d'un any com a màxim. Les xifres de l'adjudicació de la instal·lació de Neptú i de l'equipament del carrer Castellterçol 15 varien en la subvenció i el valor del contracte. Al Comellas la subvenció és de 16.000 euros (9.000 euros el primer any i 7.000 el segon) i el valor del contracte és de 420.000 euros. Per a la Creueta, arriba als 24.000 euros (13.500 el primer i 10.500 el segon), amb un contracte de 322.000 euros. L'AEE Institut Montserrat, que gestiona aquest equipament, aspira a mantenir-ne la concessió. El termini per presentar-hi ofertes es va tancar aquest dimecres.

Per adjudicar els dos concursos es valoren la introducció de noves activitats i la diversitat de les propostes, però canvien en les condicions d'ús. Al Comellas, l'institut Vila de Gràcia i les escoles Jujol i Patronat Domènech tindran reservades durant el curs les franges horàries entre setmana, de 8:30 a 16:30. A la Creueta, el CB Coll, com a usuari preferent, tindrà reservat un 50% de l’ús de la pista en horari no escolar.

Compàs d'espera a Lluïsos per la reforma de la seva pista

“Estem pendents de parlar amb el Districte i veure com podem avançar”, admet la gerent de Lluïsos, Marta Buch, i reitera la “bona resposta” de gerència, equip tècnic i representants. L'objectiu de l'entitat és rebre el vist-i-plau d'Urbanisme, un cop modificat el projecte inicial (vegeu L'independent 824).