Aprovat el projecte per canviar la gespa de l'Àliga

L'Ajuntament fixa en 350.628 euros la substitució de la superfície artificial enmig d'una pròrroga de la gestió del camp de futbol a la Fundació Marcet

Esports

El camp de futbol de l'Àliga, de gespa artificial, a la plaça Alfonso Comín
El camp de futbol de l'Àliga, de gespa artificial, a la plaça Alfonso Comín | A.V.

El procés per substituir la gespa articipal del camp de futbol de l'Àliga fa una passa més en els tràmits previs. L'Ajuntament va aprovar a principis d'aquest mes de gener el projecte executiu i l'estudi bàsic de seguretat i salut per canviar el terreny d'aquest equipament de titularitat municipal situtat a la plaça Alfonso Comín. Per a aquesta operació s'ha ratificat un pressupost de 350.628 euros.

La incògnita d'aquesta operació és el calendari que marca aquesta aprovació i si coincidirà amb el concurs per adjudicar la gestió del camp de l'Àliga, que actualment és a mans de la Fundació Marcet. El Districte va decidir al novembre prorrogar cinc mesos més (fins al 31 de maig) la concessió d'aquesta instal·lació esportiva municipal a aquesta entitat (vegeu L'independent núm. 830). 

El més probable és que aquesta substitució de gespa artificial es realitzarà abans que el canvi de superfície de l'estadi de l'Europa. El Districte ja va avisar el gener del 2019 que fins l'any vinent la gespa actual no es tocarà. L'aleshores consellera d’Esports del Districte, Àngels Tomàs, va admetre a Ràdio Gràcia que a la gespa del Nou Sardenya li quedaven “tres anys, ja que per temporalitat no li toca”, en relació amb altres peticions de camps a la ciutat.