El casal La Miranda fa una crida per salvar 19 anys de projecte comunitari

L'associació cultural i veïnal de Coll del Portell engegarà a final de febrer una campanya de captació de fons per la baixada d'ingressos per la pandèmia i per fer front al lloguer

Societat

La seu de l'associació cultural i veïnal la Miranda, a l'avinguda Coll del Portell, a la Salut
La seu de l'associació cultural i veïnal la Miranda, a l'avinguda Coll del Portell, a la Salut | À.G.P.

La Miranda, l'associació cultural i veïnal amb seu a la casa de l'avinguda Coll del Portell 74 des del 2002, al barri de la Salut, es troba en una situació límit. La baixada d'ingressos per les diferents activitats a causa de la pandèmia ha obligat l'entitat a fer una crida a les persones associades a fer un donatiu extraordinari com a primera mesura per fer front al pagament del lloguer. La segona decisió que ha pres aquesta associació és preparar una campanya de captació de fons a través de la plataforma Goteo, que s'engegarà al final del mes de febrer, dirigida no només a gent sòcia, sinó també a totes aquelles persones que al llarg de la trajectòria de l'entitat han participat en les diverses activitats de la Miranda. 

L'entitat s'aguanta amb aportacions de 120 persones sòcies, talleristes i esdeveniments

"Sense la Miranda no tenim projecte", destaca la presidenta de l'associació, Maria Lomascolo. "Des que va començar la pandèmia tenim el 90% de l'activitat aturada", explica. Tot un sotrac per a aquesta entitat, tenint en compte que es manté mitjançant les aportacions econòmiques de les 120 persones sòcies que paguen una quota anual, la gent que hi fa tallers i n'utilitzen els espais, i la recaptació a través d'esdeveniments, com ara activitats culturals, dinars, jornades, concerts o projeccions de cinema a la fresca. 

El lloguer és la despesa més important de l'associació la Miranda, amb un pagament mensual que supera els 2.000 euros, segons assegura la presidenta de l'entitat. "La propietat s'ha mostrat col·laboradora", admet Lomascolo, i mitjançant diverses negociacions han aconseguit una rebaixa de fins al 30% en el preu del lloguer. Però a partir del maig no podran fer-hi front de cap de les maneres i no podran seguir oferint programació d'activitats.

Lomascolo detalla que en situació de perill pels números vermells l'associació no tancaria, sinó que l'activitat es reubicaria en altres entitats, ja que la Miranda forma part del projecte comunitari Salutem. L'entitat cultural i veïnal també confia en la col·laboració del Districte, amb qui han trobat predisposició a trobar una sortida a la situació greu en què es troba la Miranda.