La campanya arrenca amb una forta deriva virtual i presència al carrer en petits actes

Independentistes i comuns debaten sobre el model de República i discrepen sobre la necessitat de policia i exèrcit

Política

El debat organitzat per Gràcia República a Lluïsos, aquest dijous
El debat organitzat per Gràcia República a Lluïsos, aquest dijous | À.G.P.

Encara sotragats pels canvis no confirmats de data de les eleccions, els partits amb representació municipal a Gràcia han arrencat la campanya del 14-F aquest dijous amb una mínima estructura que passa per una forta deriva virtual, amb les tradicionals paradetes i innovacions en forma de mini-mítings als punts de pas de vianants.

Junts x Cat, que posa en lloc de sortida el militant local i excap de gabinet del president Puigdemont, Josep Rius, ha volgut innovar amb un format de mítings anomenats speaker's corner i complementarà les accions de carrer amb paradetes. Els sobiranistes, però, han hagut de traslladar a última hora al nivell virtual l'acte central d'inici de campanya que ja havíem prefigurat i reservat a la plaça de la Virreina.

Catalunya En Comú, que sempre s'havia prodigat també per fer algun acte obert a les places de Gràcia, enguany ho ha descartat i potenciarà el seu candidat local, Marc Hortal, en un acte virtual sobre educació encara sense data. Totes les precaucions i zero contacte són les màximes de l'equip local per fer també paradetes al carrer.

Rius i Hortal, de fet, seran els dos candidats locals que ja han començat campanya en el debat organitzat per Gràcia República que dijous a Lluïsos s'ha viscut entre independentistes i comuns sobre el model d'estat català. També hi eren CUP, ERC, PDeCAT i Primàries. La discrepància sobre la necessitat de policia i exèrcit han animat el debat.

Esquerra, l'altra força amb els comuns amb més representació a Gràcia, té estructurats tres actes presencials a Gràcia: el primer aquest diumenge al migdia a la plaça de la Revolució amb Ernest Maragall i Ester Capella, a més de la candidata local Sílvia Barrufet; el segon el dissabte 6 al passeig de Sant Joan amb Pere Aragonès i Marta Rovira, a més del candidat local Gerard Goday; i encara un tercer i acte central de Gràcia, que s'havia de fer a la Sedeta el dia 9 i que es vol fer ara en un espai obert.

El PSC, que posa en lloc de sortida la militant local i escriptora Gemma Lienas, aposta per una campanya online, a excepció de trobades amb col·lectius i entitats amb el límit de sis persones. Tant les parades com els actes estan descartats. Pel que fa a la resta de partits amb representació a Gràcia, Ciutadans arrencarà la campanya aquest divendres amb una reunió d'afiliats i BCNxCanvi no es presenta però els seus dirigents participaran en algun acte del PP. El PDeCAT farà paradetes amb codis QR i trobades on line i presencials amb els fins ara consellers de Gràcia.

L'expresident del districte, Gerard Ardanuy, de 3 per Primàries

Exdirigent d'Unió després regidor no adscrit i vinculat ara al moviment sobiranista de Primàries, Ardanuy aspira a ser diputat al Parlament.