Jordi Ribé: "Intentarem fer la Gràcia-Montserrat si la situació ho permet"

El president de la UEC Gràcia admet que ara desenvolupen activitat "de supervivència"

Esports

Jordi Ribé, a la plaça Virreina
Jordi Ribé, a la plaça Virreina | À.G.P.

A mb el desig que arribi el relleu generacional, Jordi Ribé (Gràcia, 1954) presideix la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia des de fa set anys, després de renovar el càrrec el novembre passat. Ribé s'ha conjurat el darrer any perquè l'entitat de muntanya aguanti els efectes de la pandèmia. Fundada el 1916 amb el nom de Centre Excursionista Rafael Casanova i amb un miler d'associats, la UEC Gràcia viu amb incertesa la celebració de la marxa Gràcia-Montserrat, prevista per al 12 i 13 de juny.

"Hi ha grups de jovent nombrosos que donen oxigen i alegria a l'entitat i són els substituts"

Quins reptes afronta l'entitat?
Esperem fer l'assemblea de socis, que no vam poder celebrar l'any passat. Estem a l'expectativa de com anirà tot plegat. És de supervivència, d'activitats n'hi ha molt poques ara mateix. Els socis s'han anat donant de baixa nombrosament, cosa que ens comença a preocupar. La UEC Gràcia, com totes les altres entitats excursionistes i en general, té molts socis grans que s'estimen l'entitat i que la tenen com a alguna cosa més que una mera activitat. Forma part de la seva vida. Això dóna tranquil·litat però hi ha hagut força baixes.

En quines activitats se centren?
La secció de muntanya en va fent a Collserola, sempre complint la normativa, és bastant restringit. Es fa una sortida al mes i animem els vocals que comencin a fer alguna activitat, però molt restringida. I a l'espera que la cosa millori. Tenim uns grups d'iniciació a la muntanya molt importants, amb més de cent nanos apuntats, i l'any passat vam poder fer els campaments d'estiu, que els va donar bastanta vida. Les famílies ho van agrair molt, si a l'estiu les coses es posen bé els tornarem a fer.

Podran fer la Gràcia-Montserrat?
És al calendari de curses de resistència, però algunes s'han hagut de postposar. Si fem la marxa al juny, teòricament a l'abril hauríem d'obrir les inscripcions. Veurem què passa, ho tenim justet, a veure com va. Ho intentarem, si se'ns permet i la situació ho permet.

Com ha resistit l'entitat fins ara?
Els socis són molt fidels.

I el desig de relleu generacional?
Amb això estic satisfet perquè ho estem aconseguint. Dels grups d'iniciació, amb monitors de 18 a 27 anys, quan deixen de fer de monitor, molts es queden a l'entitat. Hi ha grups de jovent molt nombrosos que donen oxigen i alegria a l'entitat i són els substituts. S'impliquen molt, comencen a agafar direccions d'algunes seccions i això és molt important. Si no, les entitats es moren. Si no hi ha jovent, malament rai.