El futbol botons torna a l'escola

L'Univers, Reina Violant, Patronat Domènech i Jujol reben un tauler, equips i reglament donats per Buttonmaker

Societat

La donació del tauler a l'escola Reina Violant
La donació del tauler a l'escola Reina Violant | Cedida

A mitjans del segle passat l'absència de joguines a moltes cases va fer esclatar un nou esport, el futbol botons, i l'escola va ser el seu principal terreny de competició. "Va sorgir de les escoles i aquesta és la manera de tornar-lo", explica Enric Albaladejo, impulsor de Buttonmaker, que aquests dies està fent donació de quatre taulers, fets a mà, pintats, equipats i amb un reglament a quatre escoles de Gràcia: L'Univers, el Reina Violant, el Patronat Domènech i el Josep Maria Jujol.

La tria d'escoles no s'ha fet a l'atzar: molts dels alumnes participen regularment al programa Juguem a les Places, que inclou el futbol botons entre les activitats i a Buttonmaker entre els programadors.

El programa Juguem a les Places no s'ha aturat per la crisi sanitària però entre l'última edició de l'octubre i la propera al maig hi ha una aturada que les escoles poden cobrir. "Els taulers faran més servei a les escoles que en un magatzem", explica Albaladejo, precisant que la donació ja estava programada per al març i que s'ha tirat definitivament endavant ara. L'Univers i el Reina Violant ja han rebut el joc i Patronat Domènech i Jujol el tindran la setmana que ve. Dos membres del claustre de cada escola rebran una formació per explicar-la a l'alumnat.