L'independentisme busca de nou superar a Gràcia el 60% i el PSC superar Ciutadans

El districte incrementa la xarxa de punts de votació amb espais com l'Ateneu de Fabricació, La Violeta o l'Abaceria provisional

Política

El mercat de l'Abaceria provisional serà un punt de votació del 14-F
El mercat de l'Abaceria provisional serà un punt de votació del 14-F

Mentre les llistes independentistes creixen i es debat si el resultat general farà que superin el 50% del vot, a Gràcia la campanya ha arrencat amb el 60% com a objectiu a superar per part principalment de Junts, ERC i CUP. El llistó, aconseguit el 2015 i fregat el 2012 i el 2017, torna a estar sobre de la taula de les tres formacions, a més de les altres tambe considerades independentistes (PDeCAT, Primàries).

Junts, que va estar a punt d'iniciar la campanya a Virreina, s'ha deixat veure dilluns a plaça Revolució i dimecres en el format speakcorner a plaça de la Vila, amb la visita de Quim Forn. ERC ha apostat per dos mítings d'arrencada a Revolució diumenge passat i passeig de Sant Joan aquest dissabte 6. El PDeCAT, que en precampanya ja va visitar Gràcia, ha visitat comerços de Torrent de l'Olla i ha posat parades a la biblioteca Jaume Fuster o a plaça Revolució amb el suport de l'exregidora Maite Fandos.

L'altra pol d'atracció informativa està en la possible recuperació de vot del PSC en relació a Ciutadans, encara que totes dues formacions hagin apostat per una campanya de baixa intensitat a nivell local. Els socialistes, que a Gràcia en l'última dècada des del 2010 venien d'un 14% van caure a 8% el 2012 i el 2015, però en les últimes eleccions al Parlament de 2017 ja van tornar a un 11,46%. Ciutadans els va superar en els dos últims comicis amb un 12% i un 16%.

En els llocs de cua a Gràcia se situen Catalunya En Comú i PP. Els primers, malgrat que governen la ciutat i el districte, han anat reculant en les últimes eleccions des del 12% del 2012 fins al 7,4% del 2017 i els populars, que ara no tenen consellers (encara que sí que en té un BCNxCanvi, que els recolza aquest cop amb candidats independents) han passat del 10% al 4%.

30 col·legis, 146 meses

La distribució especial per garantir un 14-F segur a nivell sanitari ha fet augmentar de 21 a 30 els punts de votació a Gràcia, amb la inclusió com a nous espais de l'Ateneu de Fabricació (Perill 8), el casal de Penitents (Av. Vallcarca 239), La Violeta (Maspons, 6), La Salle Gràcia (Verntallat 5), l'escola bressol Gràcia (Maignon 2), dos centres de l'escola Kostka (Riera de Can Toda 29 i Pompeu Fabra 23), el Patronat Domènech (Sant Pere Martir 1), l’Abaceria provisional (Pg. Sant Joan 168), el pavelló Comellas (Neptú, 6), el poliesportiu Creueta del Coll (Castellterçol 15) i el Districte (Plaça de la Vila 2).

Resultats a Gràcia del cicle electoral de comicis al Parlament