L'Ajuntament accepta posar la placa a Triadú i un faristol a Rambla de Prat

Els tècnics municipals veuen Gal·la Placídia com a "peça única" i troben difícil rebatejar-ne l'àrea de jocs com a lloc de memòria

Política

La col·locació d'un faristol explicatiu de Triadú a l'espai de Rambla de Prat amb Riera de Cassoles, una de les opcions
La col·locació d'un faristol explicatiu de Triadú a l'espai de Rambla de Prat amb Riera de Cassoles, una de les opcions | À.G.P.

Els moviments dels responsables de l'Any Triadú per fer visibles dos espais de memòria a favor del pedagog, nascut ara fa 100 anys i traspassat el 2010 (vegeu núm. 827), amb el suport creixent d'entitats i de la família, ja tenen l'aprovació parcial de l'Ajuntament i una negociació avançada a nivell de Districte. 

Amb l'acord encarrilat en la part que depèn de l'Ajuntament sobre la placa que els impulsors proposen instal·lar al número 9 de Riera de Cassoles, on Triadú va viure, ara el consens definitiu es busca al Districte al voltant de la segona idea: batejar un espai d'estada a prop de la casa familiar que els responsables de l'Any Triadú plantejaven que fos la zona de jocs de la plaça Gal·la Placídia. 

No obstant això, la proposta ha topat amb una dificultat que els tècnics municipals identifiquen amb el fet que la plaça sigui urbanísticament una "peça única" que no es pot trossejar tampoc en el nomenclàtor. En una reunió celebrada dilluns de la setmana passada, Districte i portaveus de l'Any Triadú van analitzar altres opcions com la col·locació d'un faristol explicatiu de la figura del pedagog a l'espai d'estada que hi ha a Rambla de Prat amb Riera de Cassoles. La resposta a la nova proposta, segons fonts de l'Any Triadú, queda en mans de la família.

El Districte, per la seva banda, també va proposar una implicació més gran a nivell d'activitats locals amb motiu de l'Any Triadú més enllà de la gran exposició que es farà a la biblioteca Jaume Fuster, i ja es compta amb espais com la Sedeta i el centre cívic El Coll-La Bruguera per acollir altres accions de record.