El Vinil, bar node de la Gràcia moderna, llança un SOS per obrir una nova etapa amb nous socis

L'establiment "necessita ajuda", diu el seu impulsor, Jordi Lanuza, després que el local hagi reobert aquesta setmana en horari de migdia i que s'anuncïi als portals immobiliaris

Societat

El Vinil, amb barra de dia i els primers clients a l'horari ampliat
El Vinil, amb barra de dia i els primers clients a l'horari ampliat | À.G.P.

El Vinil, bar node de la Gràcia moderna, a tocar de la plaça de la Vila, on en els últims quinze anys han acabat tots els concerts de la ciutat i han començat totes les nits (amb els músics inclosos), "necessita ajuda". Així ho afirma el seu principal impulsor i també músic, Jordi Lanuza, després que l'establiment hagi reobert aquest dimecres en horari de migdia i alhora, sense pressa, doni veus i s'anuncïi als portals immobiliaris per obrir una nova etapa amb nous socis. 

La crida a obrir aquesta nova etapa no amaga el complex moment que travessa tot el sector de la restauració -i especialment l'oci nocturn. Lanuza explica que  el Vinil no ha pogut obrir a les nits però que ha sobreviscut gràcies a un crèdit ICO i a un bon acord amb el propietari del local del carrer Matilde. Aquesta cara també té la seva creu: l'Ajuntament no accedeix a la petició reiterada de l'establiment per treure quatre taules al carrer i l'ajut de la Generalitat encara s'espera. 

Sense rendir-se i sense pressa, però escoltant possibles ofertes que vulguin mantenir la línia del bar, el Vinil ha tornat als orígens aquesta setmana fent creps amb barra exterior com els d'aquelles sessions nocturnes de DJ dels primers anys. Han passat quinze anys llargs i tothom té el seu Vinil al cap: el bar que va atraure famosos com Sean Lennon o Elijah Wood, el que va ser punt de trobada i negociació dels projectes més estratosfèrics de tot l'indie local (Inspira, Mishima, Love of Lesbian, Élena, Delafé, The New Raemon, Lyona, Egon Soda...), el que durant almenys 13 anys va muntar la Vinil Fest o el que encara fa uns dies a porta tancada acollia el rodatge del nou videoclip de Pau Vallvé, La vida és ara

La vida continua, i de moment el Vinil també, amb el seu alter ego Minerva -a tocar del carrer Sèneca-, també amb Lanuza a la barra fent bols i burgers healthy, i Lanuza preparant ja nou disc d'Inspira per a la segona part d'aquest dur 2021.