Fran Güells: "El nostre objectiu és superar a la segona volta els punts sumats a la primera"

El tècnic del primer equip femení de l'Europa creu que els set empats els allunyen de ser "el més alt possible" a la lliga

Esports

Fran Güells entrena l'Europa femení des de fa dues temporades
Fran Güells entrena l'Europa femení des de fa dues temporades | Àngel Garreta

El primer equip femení del CE Europa ha tancat la primera volta a la Primera Estatal de futbol amb una victòria contra un rival directe, el Saragossa (0-2). Fran Güells (Barcelona, 1984) dirigeix la formació escapulada i destaca el llast dels set empats: és el conjunt del seu grup amb més partits igualats. Güells també fa balanç dels quatre triomfs i les tres derrotes. 

Com valora la primera volta?
Bastant complicada en resultats, perquè hem empatat set partits i això ens penalitza molt. A vegades és millor perdre un partit i guanyar el següent, perquè sumes tres punts, que no empatar-ne dos, perquè només en sumes dos. Això ens ha fet allunyar-nos del primer objectiu de l'equip, que era estar el més alt possible. Tot i això, l'equip ha anat evolucionant i ha competit a la majoria de partits. Tret d'un parell, en molts aspectes hem sigut superiors a l'equip rival. Però ens han penalitzat les àrees, ens ha costat fer gols i n'hem rebut amb massa facilitat. 

Què ha de millorar l'equip?
Abans de tot el treball dins de les àrees. Penalitza molt que tinguem moltes arribades i ocasions clares i no fer el gol. Hi ha hagut partits, el dia del Colle o del Terrassa, que l'equip contrari amb poques ocasions et fa gol. Llavors, com que no has fet els gols que havies de fer abans, venen les presses, el contrari es creix i costa treure el partit endavant. Tenint una mica de fortuna o encert de cara a porteria, els partits els tirarem endavant. 

"L'equip volia que el procés electoral se solucionés ràpid perquè és un entorn sorollós"

Quina és la clau dels partits amb resultat positiu?
El dia del Vic Riuprimer també és una mica similar: en la primera ocasió et fan gol i segueixes amb la idea clara de joc, intentant arribar a porteria, i no aconsegueixes el gol. Després tenen alguna ocasió perquè estàs a l'atac, però acabes generant-ne bastants, no només per a l'empat sinó per guanyar. Això també és un reflex de l'equip: fins al final del partit intenta arribar a porteria per endur-se el partit. Fins i tot en les derrotes contra Balears i Girona. I això vol dir que l'equip, tot i anar per darrere, no para d'intentar-ho i creure en treure alguna cosa positiva.

Com ha viscut l'equip el procés electoral? Creu que l'ha afectat?
Hem estat bastant aïllats d'aquest tema, perquè al final ens interessava el nivell esportiu, a més teníem partits complicats. L'equip volia que se solucionés ràpid perquè és un entorn molt sorollós. Estàvem preparant el partit del cap de setmana, és el que tocava. 

Quin objectiu es marquen per a la segona volta del campionat?
Per començar superar els punts que hem fet en aquesta primera. Hem acabat amb dinou punts i el nostre objectiu és fer-ne més de dinou, per allunyar-nos del descens, que no és on ens tocava estar fa un parell de setmanes, abans de les dues últimes victòries. Ara ens toca anar partit a partit sabent que el primer objectiu és guanyar el Sant Gabriel i després intentar arribar al més aviat possible a la fita dels vint punts, que seria superar els de la primera volta.

Estar el més amunt possible vol dir lluitar pel títol de lliga?
Ara mateix ho veiem complicat perquè estem a quinze punts de l'Atlètic Balears. Però si agafem la classificació, contra els sis primers, menys contra Balears, que és el líder, hem tingut fases en què hem sigut millors que els altres equips. Al final tots hem acabat empatant, però hem pogut competir i fins i tot acabar guanyant.