Junts i ERC amb presos, En Comú amb el regidor i el PSC amb exdirigents, a la recta final del 14-F

Un cens electoral local de 86.161 persones disposarà aquest diumenge de 30 col·legis i 146 meses per triar nou Parlament

Política

Cuixart, aquest dilluns a la plaça de la Vila
Cuixart, aquest dilluns a la plaça de la Vila | P.F.

Trenta col·legis electorals i 146 meses esperen aquest diumenge els 86.161 veïns i veïnes de Gràcia censats perquè votin en unes noves eleccions al Parlament de Catalunya, les tretzenes des de la recuperació de la democràcia i la reinstauració del Govern de la Generalitat. Els partits amb representació al Districte han apurat els últims dies de campanya.

En Comú Podem. L'assemblea de Gràcia En Comú, al marge dels debats presencials de Lluïsos i Ràdio Gràcia, ha centrat la difusió del seu candidat local, Marc Hortal, en actes estrictament online. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, s'ha afegit a Hortal per visitar l'Associació Joves Gitanos.  

ERC. Els republicans han rebut la visita d'Oriol Junqueras com a punt fort, el qual es va passejar per les places o el mercat de la Llibertat, i ha fet actes presencials a la Sedeta i al Passeig de Sant Joan, a més d'un acte de Jovent a la Virreina Amb Ernest Maragall Esquerra s'han reunit amb el Rebost Solidari o la plataforma per pacificar Travessera. 

Junts. L'assemblea de Junts també va recórrer a l'èpica dels presos amb Josep Rull en un acte a la plaça Sanllehy sobre la L9 i ha tancat campanya amb un acte presencial al CAT amb el president del districte, Ferran Mascarell, i la consellera de Cultura Àngels Ponsa.

PSC. L'agrupació socialista s'ha deixat veure pels cinc barris esncartellant i bustiant en el seu classic porta a porta, on s'hi han sumat anteriors dirigents com Xavier Barberà. Els consellers Alberto Lacasta i Mercè Saltor han llançat videos a les xarxes i els candidats locals Gemma Lienas i Fouad Ahmad han partiocipat en actes virtuals de cultura i nova ciutadania.  

PDeCAT. Amb els tres exconsellers del districte com a ariets, l'assemblea local ha prioritzat les trobades diàries amb indecisos, ha visitat comerços i ha fet paradeta a Vallcarca o bustiada a la Salut i Grassot.
 
C's. La junta local de Ciutadans ha fet una campanya tranquil·la, evitant el contacte directe i participant als actes telemàtics a nivell de ciutat.

CUP. Malgrat no tenir consellers locals, l'esquerra independentista han participat al debat de Ràdio Gràcia i han editat vídeos com els de l'activista Bàrbara Roch. 

PP. Els populars tampoc tenen aquest mandat consellers, però l'agrupació local va visitar l'Abaceria i el Passeig de Sant Joan amb el vicesecretari Jaime de Olano i l'exconseller Miguel Raposo.