L'estrena del mirador Consol Casals i els 10 anys de la trobada de dones, eixos del 8-M a Gràcia

El nou espai d'estada es va aprovar a ciutat aquest setembre però ja havia estat avalat pel grup de treball local des del febrer de 2019

Societat

El futur mirador Consol Canals, al Park Güell, a tocar del turó de les Tres Creus
El futur mirador Consol Canals, al Park Güell, a tocar del turó de les Tres Creus | À.G.P.

Si l'any passat va ser la inauguració de la mitgera de la miliciana Marina Ginestà a la plaça de les Dones del 36, enguany li toca l'estrena al mirador Consol Casals a l'entrada del Park Güell per l'avinguda del Coll del Portell.  Així ho ha debatut aquest dimecres el Consell de Dones de Gràcia validant una estructura d'acte similar que inclogui no només la inauguració sinó la lectura del manifest del 8 de març i alguna actuació musical. L'acte es farà en tot cas el dissabte 6 de març al migdia.

La nova trobada farà balanç i ampliarà els continguts a la salut de les dones

El mirador Consol Casals, aprovat a Barcelona aquest setembre però ja avalat per Gràcia des del febrer de 2019, ret homenatge a l'activista feminista i independentista, molt vinculada al casal Poca Broma (embrió de La Torna), que va morir l'any 2012.

L'estrena del mirador no serà l'únic acte central del 8-M a Gràcia enguany perquè el 2021 coincideix amb els deu anys de la primera trobada de dones de Gràcia, que es va fer el 26 de març de 2011, en un acte en què per primera vegada es va fer una diagnosi i un plantejament de projectes sobre educació, cultura, dones grans i urbanisme  i espai públic. Deu anys després, segons ha explicat la consellera de Dones de Gràcia, Àngels Tomàs, la idea és fer balanç d'aquests deu anys i plantejar un nou eix de salut de les dones, "que ara fa deu anys ni estava ni se l'esperava". El grup motor es reunirà el 18 de febrer per fer una proposta d'acte (presencial o no) amb una data també als voltants del 8-M.

Altres actes de reivindicació feminista són el mural que es pintarà al centre de serveis socials de La Salut-El Coll del carrer Maignon/Sargelet i també des del gener ja s'ha activat el Comitè de Gràcia pel 8 de març, impulsat per Feministes de Gràcia.