El Tres Peons celebra els 50 anys amb reobertura del local i activitat online

El club d'escacs manté formacions i torneigs a distància i omple les inscripcions per als Tancats Territorials, primera competició presencial després de l'aturada per les restriccions sanitàries

Esports

Competició del Tres Peons al local de Ros de Olano, abans de la pandèmia
Competició del Tres Peons al local de Ros de Olano, abans de la pandèmia | Cedida

El club d'escacs Tres Peons, amb seu al Centre, ha tornat aquesta setmana a obrir les portes a socis i sòcies amb l'entrada en vigor de les noves mesures sanitàries. L'entitat, que  enguany celebra el 50è aniversari, ha optat per fer-hi activitat dilluns, dimecres i divendres, de 17:30 a 21h, i ha limitat l'aforament a 24 persones pels dilluns i a 33 pels dimecres i divendres. El Tres Peons reitera les mesures de seguretat habituals per a aquesta activitat presencial (mascareta, distància, mans). 

L'entitat de Ros de Olano 9 obre als socis tres dies a la setmana amb un horari limitat

La resposta participativa a aquesta nova etapa ha estat rotunda: el club ha tancat les inscripcions dels Tancats Territorials, tres torneigs per a persones federades que es disputen els dies d'obertura amb la participació d'un màxim de deu persones. Per a aquestes competicions, que es juguen en format de lliga, amb el sistema “round Robin” i el ritme de 75+15, només hi ha l'opció d'inscriure's a la llista d'espera. 

Malgrat les setmanes de tancament, el club de Ros de Olano 9 ha trobat una alternativa a les restriccions en les activitats per via telemàtica. En aques sentit, ha organitzat el 50 anys Tres Peons, Torneig online 3+2, un campionat  obert a tothom i gratuït, el primer del 2021. El Tres Peons també ha fet una aposta per les classes a distància i ha començat l'any amb un curs de perfeccionament d'escacs a distància a càrrec de Marcelo Panelo, mestre internacional i entrenador FIDE. 

Un record per al carismàtic Jaume Sanfeliu. El Tres Peons va lamentar la mort al desembre del soci Jaume Sanfeliu amb 58 anys. Soci de l'entitat des del 1988, Sanfeliu va ser durant anys capità d'equip i va organitzar el mític Torneig del Formatge, que es va disputar entre el 2015 i el 2019 amb el sistema Fischer. També va ser el creador de la web actual del club. "La seva presència sempre es feia notar per l'empenta d'optimisme que irradiava, fins i tot, quan les circumstàncies li eren adverses", indica el Tres Peons en un comunicat.