El 5è BCN Film Fest aposta pel format només presencial i el suport d'estrelles internacionals

Sigourney Weaver, Isabelle Huppert, Naomi Watts o l'homenatge a Chaplin, al cartell del festival dels Verdi

Cultura

Fotograma del vídeo promocional, amb la imatge del cartell que signa Joel B. Garcia.
Fotograma del vídeo promocional, amb la imatge del cartell que signa Joel B. Garcia. | Cedida

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) ja té gairebé enllestida la cinquena edició, que tindrà lloc del 15 al 23 d’abril als Verdi, amb una proposta que recupera el 100% de la presencialitat així com la participació de figures internacionals, com ara el director Nicolas Winding Refn. 

Amb una programació de més de 50 títols entre les diferents seccions, l'edició d'enguany homenatjarà Charles Chaplin amb motiu del centenari de The kid; la secció Imprescindibles inclourà una restrospectiva de la seva filmografia amb 10 pel·lícules i 7 curtmetratges, a més d'un col·loqui on participarà Carmen Chaplin, neta del director, qui presentarà les primeres imatges del documental Charlie Chaplin, A Man of the World. Per a la directora del BCN Film Fest, Conxita Casanovas, tenir a Chaplin al cartell  és una "oportunitat de recuperar un esperit i una mirada plena de tendresa i humor que ens ve molt bé en el moment actual que estem vivint”. 

A més dels Imprescindibles, el festival comptarà, com en edicions anteriors, amb la Secció Oficial, Cinema amb Gràcia (dedicada a les comèdies), Zona Oberta, Art en Pantalla (dedicada a grans documentals d’art), i una secció dedicada al cinema d’un país convidat, enguany Japan by CineAsia. En el primer avançament del cartell de 2021 fet aquesta setmana, destaquen títols com Mamá María (La Daronne), del director Jean-Paul Salomé, amb Isabelle Huppert i Hippolyte Girardot; Penguin Bloom, dirigida per Glendyn Ivin i protagonitzada per Naomi Watts; Sueños de una escritora en Nueva York (My Salinger year), signada per Philippe Falardeau, amb Margaret Qualley i Sigourney Weaver; o La mujer del espía (Wife of a spy), del japonès Kiyoshi Kurosawa. 

El festival també manté el preu de les entrades a 2.90 euros i les activitats paral·leles gratuïtes. “Crec que podem contribuir a que la gent recuperi la rutina d’anar al cinema i els espectadors recobrin la confiança de veure cinema a les sales”, ha afegit Casanovas, que també ha agraït el suport dels distribuïdors "en un any molt complicat per elaborar programacions".

Col·loqui presencial amb Nicolas Winding Refn

El director de 'Drive' visitarà el BCNFilm Fest per fer una xerrada sobre 'Valhalla rising', la seva pel·lícula de vikings inèdita aquí. Les activitats paral·leles del festival inclouen la 4a Jornada de Guionistes i Indústria i presentacions de llibres relacionats amb el cinema i la història.