L'Abaceria respirarà més a l'entorn, reubicarà el súper al soterrani i tindrà planta -3 per a entitats

El projecte inicial canvia lleugerament, mantenint el pàrquing de 50 places sense la DUM i situa l'inici d'obres a cavall de 2022 i 2023

Societat

Recreació del projecte del nou mercat de l'Abaceria
Recreació del projecte del nou mercat de l'Abaceria | IMMB

El projecte inicial de reforma i construcció del mercat de l'Abaceria, presentat el juliol de 2016 i modificat el 2018, ha tornat a canviar: la primera versió tenia tres plantes subterrànies, un altell per a entitats i un centre de distribució urbana (DUM), la segona versió va escurçar el soterrani a dues plantes i va enviar la DUM fora del mercat (en espai mai encara determinat) i ara el projecte tercer fa respirar més l'entorn (uns 1.100 metres quadrats de retallada de façanes), reubica el súper a la planta -1 i recupera la planta soterrània perduda per dedicar-la a entitats.

L'espai cooperatiu es rebaixa a 300 m2 i el súper pot créixer fins al doble, inclosa la logística

El que no canvia és el pàrquing de 50 places, que s'ha aconseguit mantenir a totes les crisis malgrat la pressió de plataformes veïnals com Gràcia On Vas, i l'espai per a cooperatives de productors (que passa de 350 a 300 metres). També genera dubtes el súper, que el 2016 tenia 750 metres i ara "1.500 m2 amb un mínim de 750 m2  de zona comercial i la resta per a zona logística".

Després de la negativa taxativa del Districte a fer una plaça a l'Abaceria, pressionat per alguns veïns per l'actual imatge de l'espai només amb l'estructura de ferro, la regidora de Mercats, Montserrat Ballarín i el regidor de Gràcia, Eloi Badia, han sostingut que l'Abaceria tindrà "una nova plaça". "Com si es guanyés una plaça Revolució", han amplificat fonts municipals.

En realitat l'espai guanyat són els voladissos laterals, que obriran pas als voltants. L'estructura de ferro servirà de base de la nova obra, que no començarà en tot cas "fins a finals de 2022 o princips de 2023", segons Ballarín. El timing previst segueix sent de 24 a 30 mesos. Any 2025.