El pregó de Sant Medir, per a la Penya Regalèssia

L'entitat, tota una institució a Sant Cugat i responsable de l'ermita a Collserola, avança una intervenció amb versos adaptats de Lorca

Societat

Un representant de la Penya Regalèssia a Sant Medir
Un representant de la Penya Regalèssia a Sant Medir | Artur Ribera / Tot Sant Cugat

La Penya Regalèssia de Sant Cugat, responsable de l'ermita de Sant Medir en plena serra de Collserola i tota uns institució amb 82 anys de trajectòria, serà l'encarregada de pronunciar aquest diumenge des de la seu del districte a la plaça de la Vila el pregó del Sant Medir 2021, que per raons sanitàries enguany no es farà a la balconada sinó dins de la sala d'actes amb accés restringit i difusió en streaming.

Un dels portaveus de la Penya Regalèssia, Joan Manel Moncau, ha mostrat la seva satisfacció per haver estat escollits pregoners i ha subratllat la "llàstima" de no poder sortir al balcó de l'Ajuntament de Gràcia. Vinculats amb la Federació de Colles de Sant Medir per la relació sovintejada de les trobades a l'ermita, Moncau ha avançat que el pregó inclourà segur uns versos adaptats de Federico Garcia Lorca. "Sant Medir és al cel, amb les faves a les mans; les colles el cuidem i el cuidarem", ha apuntat.

El Sant Medir 2021, en qualsevol cas, tindrà el seu dia gros dimecres 3 de març, sense les cercaviles però amb un acte simbòlic de les colles. i un repartiment de caramels per centres cívics, escoles i casals de gent gran.