L'Institut Montserrat es postula per a la gestió del pavelló Comellas i el poliesportiu del Coll

L'entitat esportiva escolar s'encarrega d'explotar les pistes del carrer Castellterçol i aspira a renovar-ne la concessió

Esports

Les pistes poliesportives de la Creueta del Coll, al carrer Castellterçol
Les pistes poliesportives de la Creueta del Coll, al carrer Castellterçol | À.G.P.

L'1 d'abril comença el nou període de gestió i explotació indirecta de dos equipaments municipals coberts de Gràcia: el pavelló Josep Comellas, construït el 2013, i el poliesportiu de la Creueta del Coll, que va ser objecte d'una reforma el 2012. Després de la decisió de no presentar-se al concurs d'adjudicació per part de la Fundació Marcet, que gestiona des del 2017 les instal·lacions del carrer Neptú i ho farà fins aquesta data, i de Lluïsos de Gràcia (vegeu núm. 831), una altra figura sobresurt com a aspirant a fer-se'n càrrec: l'Associació Esportiva Escolar Institut Montserrat. Precisament aquesta entitat, que actualment s'encarrega de la gestió i explotació de les pistes poliesportives del carrer Castellterçol i aspira a mantenir-ne la concessió, ha confirmat a L'independent que ha presentat projecte en el procés per a la licitació de tots dos equipaments. 

Balanç positiu de la gestió al CB Coll, usuari preferent de la instal·lació d'aquest barri

L'AEE Institut Montserrat, fundada al voltant al projecte esportiu d'aquest centre educatiu del carrer Copèrnic, al barri de Sant Gervasi-Galvany, té vincles amb Gràcia donat que algunes escoles del districte estan adscrites a aquest institut, com ara Montseny, Farigola, Turó del Cargol o Reina Violant. A més de la Creueta del Coll, on disputen partits els equips de voleibol federats, també gestiona les pistes poliesportives de l'institut Montserrat, el gimnàs de l'institut Menéndez y Pelayo, el camp municipal de futbol Vallvidrera i els camps de futbol Julià de Capmany, la Satàlia, Ibèria i la Bàscula i la pista poliesportiva la Bàscula, al districte de Sants-Montjuïc.

El Club Bàsquet Coll, que va gestionar el poliesportiu de la Creueta abans de l'Institut Montserrat, n'és l'usuari preferent i fa un balanç positiu de la tasca de l'entitat esportiva escolar.  Jaume de la Cruz, president del CB Coll, la qualifica de "molt correcta" i considera que la gestió "ha estat bona".

Partit decisiu del sènior masculí de voleibol. El primer equip masculí de voleibol de l'Institut Montserrat, que disputa la Primera Divisió, viurà diumenge 28 a la Creueta (13h) un duel vital per a les aspiracions d'ascens. S'enfrontarà al Víkings Prat, líder de grup per només un punt.