"No em despulleu"

La Institució de les Lletres Catalanes escull aquest poema per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Cultura

L'obra poètica de Felícia Fuster, editada per Proa
L'obra poètica de Felícia Fuster, editada per Proa | @AnyFFuster

El Dia Mundial de la Poesia, fixat per la Unesco el 21 de març, tindrà enguany com a protagonista el poema de Felícia Fuster "No em despulleu", que s'ha traduït a vint-i-una llengües diferents, també se n’ha realitzat una versió en Braillie, així com un pòster que conté el poema original en català; tot el material es pot descarregar des de la pàgina web de la Institució de les Lletres Catalanes.
Aquest mateix dia s'inaugurarà l'exposició itinerant Plurivisions a l’Arts Santa Mònica, comissariada per Pilar Parcerisas, amb una selecció d’obres plàstiques de Felícia Fuster, de les sèries “Abstracció lírica” i “Plurivisions”, combinades amb poesia que es podrà visitar fins el 31 de maig.

Al llarg de la commemoració de l'Any Felícia Fuster es realitzaran diverses taules rodones i recitals en el context de festivals de poesia. S’utilitzaran especialment els espais -galeries, centres culturals, museus- en què s’exposi obra pictòrica de l'artista. A l'abril tindran lloc diversos actes a la Fundació Miquel Martí i Pol, a Roda de Ter, per donar a conèixer l'amistat entre tots dos poetes. A més, a la diada de Sant Jordi, la Generalitat batejarà dos trens dels Ferrocarrils amb el nom de Felícia Fuster i Joan Triadú. Les dues unitats de tren se sumaran, així, al conjunt de les que els ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d'escriptors.