Beatriu Daniel: "Hi ha una nova generació a la dansa que vol treure's els prejudicis"

La codirectora del projecte Explica Dansa presenta amb el ballarí i coreògraf Toni Jodar 'Tra Tra Tra' aquest diumenge al CAT

Cultura

Toni Jodar i Beatriu Daniel, codirectors de 'TRA TRA TRA'
Toni Jodar i Beatriu Daniel, codirectors de 'TRA TRA TRA' | Gala Jodar

Explica Dansa presenta aquest diumenge al Tradicionàrius la proposta 'TRA TRA TRA, Tradició Transmissió Traïció', una conferència ballada híbrida, amb connexions via streaming i presencial, que completa la trilogia de conferències ballades amb les quals fa un recorregut per la història i evolució de la dansa. El projecte va néixer fa vint anys amb la missió de crear i formar públics, "construir les eines per arribar a la gent perquè pugui fer les seves pròpies reflexions", explica Beatriu Daniel, codirectora de la iniciativa juntament amb el ballarí i coreògraf Toni Jodar.

'TRA TRA TRA' és una proposta que reflexiona sobre la relació i la influència mútua entre la dansa contemporània i tradicional. "Vam començar l'aventura el 2018 a partir d'unes residències a l'Aragó, el País Basc i Catalunya", afegeix la gestora cultural, "i entrevistàvem diferents col·lectius de danses tradicionals". En aquest recorregut sobre el terreny, Daniel ha constatat el moment "tan interessant" que viu la dansa tradicional. "Hi ha molta inquietud per descobrir-se a un mateix i així poder evolucionar", afegeix, tot fent referència al Congrés de Música d'Arrel que va tenir lloc al CAT a finals d'any. "Hi ha una nova generació que vol treure's prejudicis, i també està passant a la dansa contemporània", assegura Beatriu Daniel.

Al festival Tradicionàrius, Toni Jodar conversarà amb Laida Tanco de la Factoria Mascaró (presencial CAT a les 19 h i en streaming al Canal Youtube del CAT). "El públic que vingui diumenge a veure'ns ha de fer-ho amb una actitud oberta, perquè el que proposem és més inspiratiu que narratiu", clou Daniel.

'Flamarada', el 25è disc de la Dharma

Aquest divendres 26 de febrer La Companyia Elèctrica Dharma presenta en el marc del Trad d'autor el seu darrer disc, 'Flamarada', un esclat d'energia amb registres i sons nous sense perdre l’essència de la banda. El disc inclou el tema 'Resistir és Vèncer', un poema escrit per Jordi Cuixart expressament pel grup des de la presó i recitat per Txell Bonet.