Del 26 de febrer al 5 de març

Recomanem: Música en viu a l'Heliogàbal, de nou

Agenda

Ketekalles, el proper 7 de març al CAT
Ketekalles, el proper 7 de març al CAT | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Música en viu a l'Heliogàbal, de nou  

L'Heliogàbal reprèn l'activitat musical amb programació al bar en horari vermut de cap de setmana i la presentació del nou cicle Segells Residesta, amb l'estrena aquest mes de març de l'associació cultural Las Pibas Producen, la proposta de la qual anirà lligada al 8M i inclou Ketekalles -a la imatge- (07/03 al CAT), Elane (09/03), Clikapika (16/03) i Magalí Sare & Marta Roma (23/03), totes a l'Helio, i Open Mic + presentació de Nninjazz Movement (27/03), a EART.  Pel que fa als concerts vermut, el cartell de març arrenca amb David Carabén (06/03), i segueix amb Jonás de Murias (13/03), Lluís Cabot (14/03), Joan Colomo (20/03), Anaïs Vila (21/03) i tanca Esperit! (28/03).

Del 6 al 28 de març a l'Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 13 i a les 19 h

Actes

Divendres 26 de febrer
Lletra petita: Primeres passes. Què passa quan plou i fa sol, quin soroll té el vent o quins colors té l’Arc de Sant Martí. Històries explicades, cantades i interpretades perquè petits i grans s’embolcallin de la màgia del cel. De 6 mesos a 3 anys.
Biblioteca M. Antonieta Cot i Miralpeix (Pg. Vall d'Hebron, 65-69), a les 11 h

Joc: Fronteres invisibles. A partir d’un joc, es posaran en relleu la realitat amb la qual una persona migrant es troba quan arriba a l’estat Espanyol per entendre les traves burocràtiques a les quals s’exposa i de comprendre la brutalitat social a la qual és sotmès. Quin paper juguem tots plegats amb el racisme? És aquest una discriminació residual o forma part d’una estructura organitzada? Què podem fer per combatre el racisme?, son algunes de les preguntes que es platejaran. L’activitat va dirigida a joves dels 12 als 29 anys amb inscripció prèvia.
A la plaça de l'Espai Jove la Fontana, a les 18 h

Xerrada: El so de la mobilitat, amb Ignacio Zabala, responsable d'Acústica de SEAT.
Casa Seat (Pg. de Gràcia, 101), a les 18.30

Cicle Trad d'autor: Companyia Elèctrica Dharma, Flamarada, un disc atrevit i radical. Un concert amb el Festival Barnasants.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 18 i a les 20 h

Dissabte 27 de febrer
L'Altre Micro Obert. Stand Up bilingüe on els còmics posen a prova els seus acudits.
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 13h

Teatre familiar: La comèdia de l'olla. Cia. La Trepa. A partir de 8 anys.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 17.30 h

Diumenge 28 de febrer
Teatre: Patrizia amb Z. Dirigida per Víctor Álvaro.
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 17h

Festival Tradicionàrius: TRA TRA TRA, una proposta del projecte Explica Dansa.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19 h

Dilluns 1 de març
Ciència: Coneixement i convivència davant la pandèmia. Diversitat vegetal, evolució i pandèmies. A càrrec de Sònia Garcia.
En directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona, a les 18.30h

Dimarts 2 de març
Taller en línia per a joves I tu, què escrius?". Amb Victoria Bermejo. Dimarts 2, 9, 16 i 23 de març a les 18.30h
Activitat virtual (Zoom) amb inscripció prèvia al correu: b.barcelona.jf@diba.cat

Dimecres 3 de març
Les Vespres dels dimecres: Marcel Casellas, Ivó Oller i Santi Méndez.
El Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Dijous 4 de març  
Conferència: Violències i desigualtats en temps de confinament. S'aborda com ha afectat el confinament en relació amb la dona des de diferents perspectives a més de visibilitzar els moviments i xarxes de suports feministes que s’han impulsat amb força arran de la crisi sanitària.
Amb la participació de Leticia Moy, experta en l’abordatge de violència masclista, les companyes de Lola no estas sola, projecte feminista d’acció comunitària i la xarxa de suport Veïnes per Veïnes.
CC El Coll - la Bruguera (Aldea, 15), a les 18.30 h

Divendres 5 de març  
Cicle 8M'21: Mural col·laboratiu a càrrec de l’artista Shetza Chicacausa. Digues la teva a l’instagram de La Fontana per crear un mural a la plaça. Organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB).  
Plaça de la Fontana, a les 17.30 h.

Teatre: La consulta, escrita i dirigida per Eulàlia Garcés. Dinàmics Teatre. Cal inscripció prèvia als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 h

Festival Tradicionàrius: Joan Tomàs, 125 anys donant vida a les cançons. Acte inaugural de l'Any Tomàs amb la conferència a càrrec de Liliana Tomàs, "El Mestre Joan Tomàs i la cançó popular catalana", i el concert a càrrec de Gisela Bellsolà, Sandra Monfort i Carles Belda.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 18h i a les 20h

Exposicions

De l'1 al 16 de març
Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor
Exposició comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Emmarcada en el Cicle aDona’t 2021.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 16 de març
Exposició fotogràfica Mirades i món d’Helena Monill, que recull les instantànies del seu entorn proper i de la resta del món que ha pogut conèixer i retratar, tant persones com vivències i sentiments viscuts en diferents viatges.  L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 17 de març
Exposició Spectre: hacia un nuevo sonido de ciudad. La mostra, creada en exclusiva per a CASA SEAT per l'artista sonor Edu Comelles, convida a imaginar, jugar i reflexionar sobre la importància de l'escolta a través d'espectogrames de freqüències i altres peces audiovisuals que se centre en l'exploració del paisatge sonor urbà.
CASA SEAT (Passeig de Gràcia, 109)

Fins al 22 de març de 2021
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20)

Fins al 23 de març
Directe als ulls. Retra(t)s d’Ana Portnoy (1950-2020). L’exposició forma part del programa d’activitats del Festival BCNegra2021 i l'ha inaugurat aquest dijous en un acte en directe des del canal YouTube de Biblioteques de Barcelona. "En les seves fotos de creadors, en les dels reportatges pel dominical d’El Periódico, en les de molts barcelonins al mig del carrer, la força de les imatges és justament en aquesta mirada: la dels ulls que miren la càmera i, per descomptat, la de la fotògrafa. Cada foto és una història, instants al servei de la memòria de tots".
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifesto de la seva obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus.
Casa Vicens (Carolines, 18)

Entitats

Divendres 26 de febrer
Xerrada col·loqui virtual: La llengua romaní, una llengua nòmada. Amb la participació de Joves Gitanos de Gràcia. A les 18h
Inscripcions a la web del CC Bon Pastor

Documental: Cuidar entre Terres, amb col·loqui posterior amb Mujeres Migrantes Diversas i Cooperacció.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 18.30h

Diumenge 28 de febrer
Teatre: 36 preguntes que faran que t'enamoris, una comèdia de Pere Anglas.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18h

Dilluns 1 de març
Taula rodona: Aportacions de les tradicions espirituals a l’harmonia personal i social en un context de pandèmia, amb motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional. Organitza el Grup de Diàleg Interreligiós de Gràcia
Activitat virtual: meet.google.com/duu-hhyv-nse, a les 18h

Dimarts 2 de març
Puig Antich i el MIL, 47 anys després. Ni oblit, ni perdó. Amb Ricard de Vargas Golarons i amb actuacions musicals de Juanito Piquete i Antoni Garcia Iranzo.
Ateneu Llibertari (Alzinia, 5), a les 18.30h

Dijous 4 de març
Presentació de l'exposició Sant Medir, a càrrec de Josep Antoni Torralba, president de Sant Medir.
La Violeta (Maspons, 6), a les 19h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona