La Festa Major aposta per un plantejament conservador i de nou un guarnit elevat per al 2021

Fundació i comissions de carrers confien a tornar a organitzar la festa en un format més obert, però descarten ja ara els grans esdeveniments

Societat

El pregó de Festa Major 2020
El pregó de Festa Major 2020 | Valentí Viñas

El calendari festiu del 2021 a Gràcia, un cop assumit pels diferents organitzadors que Sant Medir es farà dimecres que ve sense cercaviles i que la Revolta de les Quintes no tindrà tampoc enguany representació a plaça, ha començat a abordar-se pel que fa a la gran cita de l'estiu: la Festa Major. La Fundació Festa Major i les comissions de carrers s'han reunit aquest dilluns per estudiar una primera proposta impulsada per Joan Blanques de Baix de Tot, que proposa un guarnit elevat i descarta ja fins i tot en els plantejaments més optimistes de festa cap gran esdeveniment. Ara bé, hi ha una mica d'esperança: "Totes les parts coincideixen que enguany es podrà tornar a fer festa major en un format més obert i complet que el de l'any passat", diu l'acta.

La proposta de guarnit, en qualsevol cas i pel desig majoritari dels festers, ha de quedar esclarida i tancada en els propers dies ("a finals de febrer", diu el document) perquè ni la Fundació ni les comissions volen reviure les anades i vingudes de l'any passat i treballar la proposta amb temps. Així doncs, el guarnit elevat, sense escenaris a terra i amb la incògnita no especificada de la barra, és ara el plantejament més probable. L'any passat la majoria de carrers van fer un sostre simbòlic de 20 metres i no es va fer el tradicional concurs de carrers. Enguany també està sobre la taula la suspensió dels premis o l'adaptació amb unes noves bases.

Les comissions de carrers, més enllà d'aquests elements troncals de la Festa Major, també s'han mostrat inquiets per les opcions de represa de les activitats que fan durant tot l'any i que els serveix de finançament. Segons es reflecteix a l'acta, les converses entre Fundació i Districte han donat per descartada la temporada de calçotades perquè es manté "la situació de perill" i la visió més positiva apunta a la primavera o els àpats veïnals al mes de juny. També pel que fa al finançament, l'Ajuntament ha assegurat la mateixa aportació econòmica que els altres anys (193.000 euros, segons pressupost 2019).