Serveis Socials desencalla el Rebost després de tombar l'ajut

L'espai solidari d'alimentació es traslladarà a final d'any a Pau Alsina i el Districte ofereix el local de Reig i Bonet als esplais Espurna i Matinada

Societat

L'antiga seu de Seguretat Social  a Pau Alsina serà el nou Rebost Solidari
L'antiga seu de Seguretat Social a Pau Alsina serà el nou Rebost Solidari | À.G.P.

La desagradable situació que ha travessat el Rebost Solidari en els últims mesos, després que quedés arxivada i negativa la subvenció de Serveis Socials que era clau per continuar, s'ha desencallat aquest dijous amb l'acord perquè l'espai solidari d'alimentació cobri un ajut extraordinari. L'entitat ha rebutjat una bestreta, l'altra opció, "no assumible en tant que plataforma veïnal laica".

El SOS del Rebost, que va agafar força ara fa 15 dies de manera interna per la manca de liquiditat financera i la nul·la resposta de l'administració, quan amb la pandèmia ha multiplicat per deu les assistències (de 357 a 4.000 usuaris), va arribar a un punt de quasi enfrontament quan Serveis Socials va admetre que l'ajut 2020 no va entrar l'ordre de pagament abans del tancament anual perquè faltava un paper.

En paral·lel, el Rebost també ha vist com es desencallava aquesta setmana a través del fons de proximitat la petició de trasllat a un local més ampli a Pau Alsina 115, fet que es produïrà a finals d'any. El local de Reig i Bonet 12 s'ha ofert als esplais Espurna i Matinada, també en conflicte obert amb el Districte.