El jardí de les casetes d'Encarnació s'obrirà a l'abril

El pla de desbrossament contempla l'enderroc del garatge i de bona part del mur lateral, i l'espai no tindrà portes

Societat

Les casetes d'Encarnació, a la cantonada amb Manrique Lara
Les casetes d'Encarnació, a la cantonada amb Manrique Lara | À.G.P.

El pati interior de les casetes d'Encarnació, allà on es van talar els pins i es va mantenir l'alzina que va donar pas a la protesta el novembre de 2018, s'obrirà al barri aquest abril, segons ha explicat el Districte a la plataforma Salvem L'Alzina en una reunió celebrada la setmana anterior.

Un cop solucionats alguns problemes de seguretat, fins i tot amb algun intent d'okupació, el pla de desbrossament contempla l'enderroc del garatge i de bona part del mur, a la cantonada d'Encarnació amb Manrique de Lara, i l'obertura de l'espai. "Restarà per fi obert al barri, sense portes", ha descrit una portaveu de Salvem L'Alzina.

La reunió també va servir per aclarir responsabilitats en la gestió del nou jardí: així la plataforma Salvem L'Alzina es constituïrà en associació per autogestionar l'espai i signarà un conveni amb el Districte per desplegar les activitats socioculturals i ambientals que s'hi facin; la cura de l'alzina anirà a càrrec de Parcs i Jardins, que en definirà el perímetre de protecció; i l'Ajuntament serà en tot cas el responsable de l'espai públic i d'exercir de mediador en situacions imprevistes. També s'estudia que hi hagi un hort i replantar elements.

En qualsevol cas, el procés participatiu per acabar de definir els usos de la resta de la finca -ara en aprovació inicial per acollir habitatge dotacional i un equipament- es farà a principis de 2022.