Emocions compartides

Alumnat de 5è i 6è de l'escola Baldiri Reixac son els guionistes d'un espectacle interpretat pels infants dels tallers de Teatre del Cercle

Cultura

Els autors de l'obra  en la primera trobada amb Mercè Sesé
Els autors de l'obra en la primera trobada amb Mercè Sesé | Cedida

Un material tan bo no es podia desaprofitar. Això va pensar Mercè Sesé, mestre de l'escola Baldiri Reixac i membre del Cercle Catòlic de Gràcia, quan es va posar a corregir els diaris emocionals que els alumnes de cinquè i sisè havien escrit durant el confinament, com a encàrrec de les seves tutores. "Hi havien textos magnífics", explica la professora, "així que l'últim dia de curs vaig proposar a dotze alumnes la meva intenció de muntar un espectacle teatral amb els seus escrits, i tothom va dir que sí".

A més de mestra, Mercè Sesé també és actriu i membre del Cercle Catòlic de Gràcia ("fa 50 anys que corro pels escenaris, de forma amateur, eh!", especifica). Tot lligava. Tenia el text i només li faltaven els actors: els infants dels tallers del Cercle, és clar. El 30 i 31 de gener van estrenar l'obra. "Ens ve molt de gust tonar-la a programar perquè, a més de tractar un tema molt actual, està adreçat a una franja d'edat on hi ha poques propostes teatrals adequades per anar a veure", assegura Sesé. Reflexió, rialla, emoció, comunicació, enuig i solidaritat (els 650 euros recaptats els van donar a la Marató). De tot això parla 'Entre pantalles, diari del confinament'. Vaja, de la vida. Repetiran el 20, 21, 27 i 28 de març. Queda apuntat.