Tres projectes s'activen a l'entorn del Park Güell per connectar i millorar carrers sense sortida

Repartidor es connectarà amb Turull i Antequera amb Marianao a través dels jardins de la Font del Carbó

Societat

El cul de sac del carrer Sant Cugat, a l'altura de Larrard
El cul de sac del carrer Sant Cugat, a l'altura de Larrard | A.B.

Des del passat setembre, quan una aprovació inicial va remoure el tram final del carrer Antequera, al barri de la Salut, un espai que moria a la part del darrere del Cottolengo amb un mur i una porta, la traducció d'intencions municipals semblava inescrutable. Però dues noves intervencions, en fase d'estudis previs, i les converses amb els veïns dels carrers Repartidor i de l'AVV Park Güell-Sanllehy-La Salut apunten una tendència: l'Ajuntament actua a l'entorn del Park Güell per connectar i millorar carrers sense sortida i guanyar-los com a eixos de vianants.

El tram del carrer Sant Cugat sense sortida, ara ple de bardisses, tindrà jocs infantils i verd

No són projectes costosos, si bé en el cas de Repartidor hi cal una expropiació vinculada al pla Tres Turons, però el retorn és gran per al veïnat, que s'ha acostumat a viure d'esquenes a aquestes possibles connexions que permetran millorar el trànsit de vianants intern de Vallcarca en el cas de l'obertura Repartidor-Turull. "Només són 200 metres!", deien aquesta setmana els veïns des dels balcons a preguntes de L'Independent. Fonts municipals apunten que el projecte es desenvoluparà enguany i els veïns es convocaran abans de l'estiu.

Una altra connexió és l'esmentada del carrer Antequera que permetrà millorar el trànsit intern a la Salut amb una plataforma única en aquest tram final del carrer fins a l'entrada superior dels jardins de la Font del Carbó -pendents de reforma- i així també es recuperarà  l'entrada inferior del carrer Marianao, a dues passes de l'entrada principal del Park Güell i del barri de la Rambla Mercedes. La Font del Carbó, on ja s'hi han instal·lat els veïns de l'espai Quirhort, s'arranjarà al llarg de 2022.

Més modesta però d'impacte per la veïna llar d'infants Kostka és l'última actuació coneguda aquesta setmana: l'adequació del cul de sac del carrer Sant Cugat, a tocar de Larrard i del Park Güell, per convertir l'actual espai d'aparcament de motos i d'un final ple de bardisses en uns jocs infantils. Hi ha prevista la instal·lació d'una cabanya, un gronxador i un balancí en un tancat amb bancs d'estada, arbustos i plantes enfiladisses i el termini d'obres serà de tres mesos. L'espai esta qualificat de vial, però no es pot connectar amb la resta del carrer Sant Cugat pel fort desnivell.

El projecte de jocs infantils al carrer Sant Cugat
Final del carrer Repartidor, que connectarà amb el passeig Turull