Del 5 al 12 de març

Recomanem l'acte central del 8-M: inauguració del mirador Consol Casals

Agenda

El mirador Consol Casals, a tocar del Turó de les Tres Creus del Park Güell
El mirador Consol Casals, a tocar del Turó de les Tres Creus del Park Güell | À.G.P.

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Acte central del 8-M: inauguració del mirador Consol Casals

Aquest dissabte, en el marc de l'acte central per celebrar el Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc la inauguració del mirador Consol Casals, que es troba en l'accés al Park Güell per la Baixada de la Glòria. A l’acte, promogut pel Consell de les Dones de Gràcia, també hi haurà la lectura del Manifest i l'actuació del grup ‘Alérgicas al Polen’. Els diferents equipaments del Districte han programat diferents activitas entorn el 8M, dia en què el campanar de la plaça de Vila de Gràcia s’il·luminarà de color lila entre les 19.30 i les 23 h.

Dissabte 6 de març a l'avinguda Coll del Portell, a les 12 h

Actes

Divendres 5 de març  
Cicle 8M'21: Mural col·laboratiu a càrrec de l’artista Shetza Chicacausa. Digues la teva a l’instagram de La Fontana per crear un mural a la plaça. Organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB).  
Plaça de la Fontana, a les 17.30 h.

Teatre: La consulta, escrita i dirigida per Eulàlia Garcés. Dinàmics Teatre. Cal inscripció prèvia als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 h

Festival Tradicionàrius: Joan Tomàs, 125 anys donant vida a les cançons. Acte inaugural de l'Any Tomàs amb la conferència a càrrec de Liliana Tomàs, "El Mestre Joan Tomàs i la cançó popular catalana", i el concert a càrrec de Jaume Arnella, Gisela Bellsolà, Sandra Monfort i Carles Belda.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), 18h i 20h

Dissabte 6 de març
Teatre musical: Orelles de papallona.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les  17 h

Teatre: Manual de supervivència. Homenatge a Boris Vian. Amb Lluís-Anton Baulenas, Pau Mainé i Gemma Julià.
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 19 h

Festival Tradicionàrius: Quartet Brossa, Folkestral, música clàssica a cop de folk.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Diumenge 7 de març
Festival Tradicionàrius. Trad d'autor: Paula Grande i Anna Ferrer presenten Vega, el llegat de les àvies.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19h

Dilluns 8 de març
Inauguració de l'exposició Pigmeos Baka, del fotògraf Quim Fàbregas.
Volcano Active Shop (Travessera de Gràcia, 108)

Dimarts 9 de març
Taller: Dones i salut. Adreçat a dones més grans de 60 anys, abordarà la relació entre dona i cos, reflexionant sobre els cicles de vida, l’atenció sanitària, el menyspreu cultural de la salut i la medicina alternativa des d’una perspectiva de gènere i aprofundint en el coneixement de la nostra naturalesa per tal d’apoderar-nos. A càrrec de l’associació TRAMA.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15), a les 11.30h

Taller Com acompanyar la sexualitat en la infància. Ofereix coneixements, recursos i estratègies per acompanyar la sexualitat de fills i filles, així com un espai de trobada per a que mares i pares puguin compartir dubtes, experiències i informació.  A càrrec de l’associació GOGARA.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15),  17 h

Dimecres 10 de març
Vet-ho aquí una vegada. Sessió de contes adreçada a infants de 5 a 8 anys, en què s'explicarà el conte Salvatge, de l'autora hawaiana Emily Hugues.
CC El Coll - La Brugera, a les 17 h

Sac de rondalles: Dolents, no tan dolents. A càrrec d'Anna Casals, narradora. + 4 anys. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 17.30 h

Les Vespres dels dimecres: Marcel Casellas, Sergi Masalias i Carles Belda.
Bar del CAT (pl. Anna Frank), a les 20 h

Dijous 11 de març
Mares, Àvies, Germanes i Amigues. Concurs de dibuix-narració en el que els nens i nenes del barri fan un petit homenatge a aquelles dones que més s’estimen. Exposició i lliurament de premis.
Casal Infantil del Coll (Aldea, 15), a les 18.30 h

Concert: La Companyia MINIMíssimA i Pepon Meneses.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Exposicions

Fins al 16 de març
Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor”
Exposició comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Emmarcada en el Cicle aDona’t 2021.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Exposició fotogràfica Mirades i món d’Helena Monill, que recull les instantànies del seu entorn proper i de la resta del món que ha pogut conèixer i retratar, tant persones com vivències i sentiments viscuts en diferents viatges.  L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 17 de març
Exposició Spectre: hacia un nuevo sonido de ciudad. La mostra, creada en exclusiva per a CASA SEAT per l'artista sonor Edu Comelles, convida a imaginar, jugar i reflexionar sobre la importància de l'escolta a través d'espectogrames de freqüències i altres peces audiovisuals que se centre en l'exploració del paisatge sonor urbà.
CASA SEAT (Passeig de Gràcia, 109)

Del 5 al 22 de març
Taboo és una exposició de dibuixos d'Aneta Ciesielska que té la dona com a temàtica central. La inauguració tindrà lloc aquest divendres a les 19 h a l'ateneu.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5)

Del 8 al 29 de març
“Violències i desigualtat en temps de pandèmia”. Es pot dir que homes i dones han viscut de manera diferent el confinament? I què es pot dir de les conseqüències del confinament en les seves vides? I de les conseqüències sobre la seva realitat laboral? Es pot dir que aquesta pandèmia ha tingut conseqüències sobre la bretxa de gènere? Aquesta exposició pretén contestar aquestes preguntes amb un recull de dades basades en recents estudis, notícies i articles de premsa.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 22 de març de 2021
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20)

Fins al 23 de març
Directe als ulls. Retra(t)s d’Ana Portnoy (1950-2020). L’exposició forma part del programa d’activitats del Festival BCNegra2021 i l'ha inaugurat aquest dijous en un acte en directe des del canal YouTube de Biblioteques de Barcelona. "En les seves fotos de creadors, en les dels reportatges pel dominical d’El Periódico, en les de molts barcelonins al mig del carrer, la força de les imatges és justament en aquesta mirada: la dels ulls que miren la càmera i, per descomptat, la de la fotògrafa. Cada foto és una història, instants al servei de la memòria de tots".
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de la seva obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus.
Casa Vicens (Carolines, 18)

Recomanem

Dissabte 6 de febrer
Verdinada: Descobrim el Bosc Turull amb la vista i el tacte. Itinerari familiar per descobrir amb els sentits el pas del temps a la natura. Per a infants de 5 a 7 anys acompanyats d’una persona adulta.  A càrrec d’Anna Grau (equip pedagògic Aula Ambiental Bosc Turull). Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat
Aula Ambiental del Bosc Turull (Av. Turull, 2), a les 10.15 h primer torn, de 12 a 13.15 h

Jazz concert: Deep R&B.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 19 h

Diumenge 7 de març
Primer cicle Amb veu de dona: concert del Cor Musics'Son. Dirigit per Sheila García.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18 h
8M: De toda la vida, (documental sobre les dones del Moviment Llibertari durant el període republicà) i Camino a la libertad (documental sobre la fugida a França de la militant anarcosindicalista Dolors Prats), tots dos dirigits per Lisa Berger, que presentarà els films.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Fins al 23 de març
Exposició Estimada brutícia de l'artista Tizne.
Antic Forn Vallcarca (Cambrils, 10)

Divendres 12 de març
Teatre: Històries d'amor, de Toni Cabré.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 20.15 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona