El Castelldefels, primera prova de solvència per a l’Europa en un tram final de lliga decisiu

La derrota severa contra el cuer Muntanyesa (4-2) i l’empat al Nou Sardenya amb el Terrassa (2-2) fan perillar el lideratge escapulat

Esports

La 'Munta' va golejar dimecres l'equip de David Vilajoana
La 'Munta' va golejar dimecres l'equip de David Vilajoana | Àngel Garreta

Castelldefels, Igualada, San Cristóbal i Santfeliuenc són els quatre darrers rivals d’un Europa que en els dos darrers partits ha desaprofitat l’oportunitat de sentenciar el lideratge del seu subgrup i afrontar la fase d’ascens amb més garanties d’èxit. La derrota dolorosa encaixada aquest dimecres a Nou Barris contra el cuer Muntanyesa (4-2) i l’empat in extremis de diumenge passat al Nou Sardenya contra el Terrassa (2-2) deixen la classificació del grup oberta i sense cap favorit clar. Després de setze jornades, l’Europa manté el lideratge amb 32 punts però té els perseguidors Terrassa (31) i Vilafranca (30) a tocar.

A l'entrenador David Vilajoana no li preocupen les xifres sinó el joc de l'equip

Atès que els tres primers classificats encetaran la segona fase amb els punts acumulats en el primer tram de lliga, els dotze punts que resten seran decisius en la lluita final per l’ascens. A part d’intentar sumar més punts que els egarencs i els vilafranquins, els graciencs han mirar com evoluciona la classificació de l'altre subgrup, on fins ara el Cerdanyola n’és el líder (33 punts), seguit del Girona B (32) i el Granollers (26).

Però a l’entrenador escapulat, David Vilajoana, no li preocupen les xifres sinó el joc de l'equip. I posa èmfasi en les errades defensives, impròpies, segons ell, d’un equip de Tercera, que es van cometre aquest dimecres al camp del cuer. Uns regals que van donar ales a un equip que només havia marcat cinc gols en catorze jornades però que va ser capaç de fer-n’hi quatre al líder. “Defensar bé i jugar millor”, són els reptes que es fixa Vilajoana als propers encontres.

Malestar a Ràdio Gràcia pel tracte al municipal de Nou Barris. El programa Toc Escapulat es va queixar per les restriccions d'accés a periodistes i les condicions tècniques al camp de la Muntanyesa per retransmetre el partit.