Milà i Fontanals es retocarà per pacificar l'entrada des de Còrsega i el tram de l'escola ACIDH

Les obres no s'executaran abans de l'estiu, quan s'hagi executat la major part de la reforma de la plaça del Poble Gitano

Societat

Dia de trànsit moderat al tram de Milà i Fontanals abans de Travessera
Dia de trànsit moderat al tram de Milà i Fontanals abans de Travessera | À.G.P.

Després de les primeres protestes del passat novembre i de l'aprovació en el ple d'una comissió de treball que estudiés el cas, el Districte i els veïns de la plataforma Pacifiquem Milà i Fontanals s'han reunit aquest dilluns passat amb una primera proposta de reforma del carrer sobre la taula que implicarà una pacificació més gran tant a l'entrada des del carrer Còrsega com al tram central, a la cruïlla de l'escola ACIDH. No es tracta d'un gran canvi sinó d'un retoc en un vial estret on al llarg dels anys ja s'hi han aplicat algunes solucions per limitar la velocitat, com els tres ressalts que hi ha a Còrsega, Llibertat o Puigmartí. 

Els veïns, a través d'un manifest i de diverses mobilitzacions presencials i virtuals, van aixecar la veu l'any passat per aclarir que no n'hi havia prou amb aquestes mesures aplicades progressivament en els últims anys i que Milà i Fontanals mereixia ser definitivament "una porta amable" d'entrada a Gràcia des de l'Eixample; de fet, les bicicletes són els vehicles que millor han interpretat aquesta idea, lluny de la perillositat del carrer Gran. En el manifest (vegeu número 822) la plataforma argumentava la densitat de circulació, la contaminació sobretot en una zona escolar com l'ACIDH i l'estretor de les voreres com a qüestions flagrants per fer un salt endavant en la pacificació. 

La proposta del Districte no és una pacificació absoluta sinó nous retocs, que portaveus de la plataforma com Dídac Ferrer han valorat de moment positivament també en el sentit que el vial s'ha reconegut com a eix d'activitat comercial. Els canvis, que s'aplicaran com a molt d'hora aquest estiu, quan s'hagi executat la major part de la reforma de la veïna plaça del Poble Gitano, passen per canviar l'entrada elevada des de Còrsega amb vorera en lloc de l'actual asfalt i afegir un nou ressalt a la cruïlla amb Siracusa, on hi ha l'escola ACIDH. El Districte també es compromet a un increment de la vigilància de la Guàrdia Urbana perquè es compleixi el límit de velocitat a 10 km/h.