Ignasi Senabre: "Si el Juvenil A intentés jugar com el primer equip no assoliria els objectius"

"Els fitxatges ens han donat un plus", diu el tècnic de l'Europa després d'assolir la permanència a Divisió d'Honor masculina

Esports

Ignasi Senabre dirigeix l'Europa A juvenil des d'aquesta temporada
Ignasi Senabre dirigeix l'Europa A juvenil des d'aquesta temporada | Fran Capell

Amb només un partit pendent de disputar-se de la primera fase, el Juvenil A masculí del CE Europa ha aconseguit l'objectiu de la temporada: la permanència a Divisió d'Honor. L'equip que entrena Ignasi Senabre (Barcelona, 1989) disputarà així aquesta categoria per quarta vegada consecutiva la propera temporada. Senabre analitza la primera part de la lliga amb la quarta posició assolida i un balanç de set victòries, cinc empats i cinc derrotes.

Quina valoració fa de la primera fase de la lliga?
Un balanç molt positiu. El dia que van sortir els subgrups i ens van posar al mateix que Barça, Espanyol, Girona, Mallorca, Damm i Cornellà sabíem que seria molt difícil fins i tot entrar entre els cinc primers. Quan analitzes equip per equip, no estàvem entre els cinc primers segur. Després hem demostrat que no era així, que podíem ser-hi, i n'estem molt contents.

"Els de la casa ens han donat una identitat per superar situacions adverses"

Com plantegen la segona part de la temporada?
Amb ambició i tranquil·litat, sabent que hem fet els deures i que l'objectiu principal de l'entitat i que ens hem marcat dins l'staff amb els jugadors està aconseguit. Però amb l'ambició de poder quedar el millor possible.

Quina sintonia en el joc hi ha amb el primer equip?
La sintonia va molt enfocada al context. El primer equip té una idea de joc molt marcada, intenta ser protagonista, és molt ofensiu. Si el Juvenil A de l'Europa a Divisió d'Honor intentés jugar d'aquesta manera et puc assegurar que no assoliria els objectius.

Per la potència d'alguns rivals.
És inviable avui dia anar al camp del Barça i aconseguir ser protagonista, al de l'Espanyol, Girona o Mallorca. El context marca molt la forma i la identitat que agafes com a equip per poder competir. Però a nivell competitiu la Divisió d'Honor juvenil ajuda moltíssim els jugadors. El nivell és molt alt i això ajuda a que els jugadors puguin estar preparats per anar al primer equip.

Què destacaria de les incorporacions d'aquesta temporada?
L'equip és pràcticament nou, set jugadors són del B, un del C i els altres quinze venen de fora. El salt de Preferent a Divisió d'Honor és molt gran i estar preparat és complicat. Però estic molt content perquè els jugadors que venien de la casa ens han donat un sentit de pertinença, una identitat molt forta, molt marcada per superar situacions molt adverses. Hi ha molt de treball i feina tàctica al darrere però sobretot hi ha un component anímic, emocional de voler superar adversitats, de donar-ho tot per l'escut molt gran. I això molts cops t'ho dona la gent que ve de casa. Després els fitxatges ens han donat un plus perquè són jugadors que havien competit a Divisió d'Honor l'any passat i això es nota a l'hora de competir.

La temporada ha coincidit amb any electoral. Com va marcar l'equip?
No ens ha influït en res. Dins del club sempre ens han donat facilitats per treballar i en cap cas hem deixat que això ens influís ni ha modificat el dia a dia, per tant, cap problema. Ho hem portat amb naturalitat. Crec que molts pocs clubs poden presumir de viure aquestes situacions, on els socis puguin escollir qui està al capdavant de l'entitat.