El 'Tradi' porta la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra al Palau

La col·laboració també inclou el concert de l'agitador folkclòric Rodrigo Cuevas, amb les entrades esgotades pel 19/03 i sessió el 20/03

Cultura

Marguherita Abita és la nova veu de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
Marguherita Abita és la nova veu de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra | Cedida

El festival Tradicionàrius i el Palau de la Música Catalana han engegat una col·laboració amb la programació de dos concerts amb artistes de caire internacional com la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (14/03) i l’agitador folklòric Rodrigo Cuevas (19 i 20/03). Els dos concerts s’emmarquen dins del cicle de nova creació Palau Fronteres, creat aquesta temporada pel Palau per  oferir al públic noves perspectives de descoberta i gaudi. I amb Tradicionàrius al Palau, el CAT pretén "programar i crear aliances amb els grans centres de música del país, arribar a nous públics i assolir el repte de majors aforaments".

El primer concert serà el de la  Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, formada per músics d’arreu d’Europa amb seu a la ciutat comtal, que estrenarà el seu sisè disc, Nova Era, i també presentarà la nova veu del grup, Marguherita Abita. El concert serà l’inici d’una gira que els portarà a actuar per diferents ciutats europees.

Definit com un dels artistes més inclassificables del moment, Rodrigo Cuevas, presentarà en dues sessions (amb les entrades exhaurides el 19/03) el seu espectacle Trópico de Covadonga -basat en les cançons de l'àlbum Manual de Cortejo, produït per Raül Refree- on  combina elements vintage amb videoprojeccions i coreografies contemporànies.