Els carrers de Festa Major avalen la idea del guarnit elevat i un concurs intern

La proposta de sostre de les comissions supera els 20 metres simbòlics de l'any 2020 i aposta per fer tot el tram oficial

Societat

Homenatge de Verdi a les víctimes de la pandèmia, a la Festa Major 2020
Homenatge de Verdi a les víctimes de la pandèmia, a la Festa Major 2020 | Josep M. Contel

El debat iniciat a Festa Major entre la Fundació i les comissions de carrers festers per donar forma amb temps al model festiu d'enguany va avançant i la majoria de carrers s'han posicionat a favor de la proposta del guarnit elevat que es va plantejar a finals de febrer en la primera reunió informativa de la nova temporada. 

Catorze de les 23 comissions de Festa Major han acceptat "quasi per unanimitat" la idea del guarnit elevat que ja es va posar en pràctica l'any passat per evitar aglomeracions a les entrades i sortides de cada carrer guarnit. No obstant, el guarnit elevat no serà tan simbòlic -els 20 metres mínims de l'any passat- sinó que les comissions han demostrat un "ampli consens" per guarnir el sostre de tot el tram original. 

Aquestes són les principals conclusions de la resposta al plantejament de la Fundació Festa Major que, seguint una proposta inicial de Joan Blanques de Baix de Tot, va presentar el passat 22 de febrer un model de transició als carrers que no patís canvis sobrevinguts encara que la crisi sanitària es pugui desactivar des d'ara fins a l'agost. "Hi ha la voluntat majoritària d'establir unes regles de joc comunes per part d'unificar tots els guarnits", diu el document de retorn. 

Més disparitat d'opinions hi ha sobre el concurs oficial de carrers guarnits, no celebrat el 2020, i sobre el qual la majoria de comissions creu que encara no s'ha de convocar aquest 2021. Els festers s'han mostrat favorables a fer un concurs "desenfadat" i d'"ús intern", perquè se subratlla també el moment de germanor entre les comissions que representa la trobada de la tarda del 17 d'agost, quan habitualment s'han lliurat els premis del concurs de guarnits a plaça de la Vila.