Bandes impermeables permetran reparar per la via ràpida la piscina de la Creueta

La reparació, que s'executarà entre març i maig buidant i netejant dos cops el llac, se centrarà en la zona on es van registrar les ferides

Societat

Operaris a la piscina de la Creueta del Coll, el novembre passat
Operaris a la piscina de la Creueta del Coll, el novembre passat | À.G.P.

L'operació fracassada de transformació del llac-piscina del Parc de la Creueta del Coll en una zona de bany homologada, que el passat juliol va provocar un centenar de ferits per talls als peus i als genolls a causa d'una reparació d'última hora mal executada, tindrà una reparació per la via ràpida aquesta primavera amb bandes impermeables que taparan la part crítica on la superfície de mosaic tallava. 

Els tècnics asseguren que està garantit arribar a temps a la nova temporada de bany

Aquesta és la solució adoptada per l'Ajuntament un cop analitzats els nous informes tècnics i pericials que s'han lliurat aquest gener i febrer i que concloïen que "la junta perimetral resultant per la intersecció de les superfícies vertical i horitzontal del vas pot esdevenir un conflicte de seguretat pels usos esperats en la piscina". Traducció: la reparació del mosaic o gresite se centrarà en les juntures de la base de la piscina, entre la paret i el vas, lloc on el terra de la piscina es va esberlar i es va aixecar en nombrosos punts. La reforma anirà a càrrec de BCN Cicle de l'Aigua. L'empresa adjudicatària de l'obra inicial va ser Voracys S.L., que va obtenir un contracte de 600.000 euros. 

Poliment insuficient. L'informe del pèrit recorda que es va fer una primera actuació que va consistir a polir tota la junta per eliminar qualsevol superfície tallant o abrasiva però que cal millorar el recobriment "amb un tractament superficial basat en l'adhesió d'un material de consistència elasto-plàstica sobre la junta perimetral" per evitar que "els elements ceràmics de l'entorn de la junta entrin en contacte amb els peus dels banyistes". 

La solució òptima per "ràpida i senzilla", segons l'informe dels equips tècnics del Districte i de BCN Cicle de l'Aigua, és la col·locació d'una banda impermeable de 30 centímetres amb doble capa de membrana de poliuretà transparent. La franja, segons els mateixos tècnics, no es veurà i es mantindran les característiques dels acabats actuals. 

Fonts municipals, en qualsevol cas, asseguren en la línia del que ja va apuntar la consellera Àngels Tomàs al ple, que la piscina estarà a punt aquest estiu perquè la reforma s'engegarà aquest març buidant i netejant el llac per executar la imprimació i comprovar-ne el bon funcionament. Al maig l'espai es buidaria de nou, es netejarà i es deixarà a punt per la temporada de bany.

Proposta de reparació de la piscina de la Creueta del Coll