El Tradicionàrius encara la recta final amb tres 'sold out' i la proposta familiar de la Tresca

El punt i final del festival el posen Joan Garriga, que presentarà 'El ball i el plany' (26/03) i els emblemàtics Luar Na Lubre (28/03)

Cultura

Escena de l'espectacle 'Per un instant', programat al CAT aquest diumenge 21
Escena de l'espectacle 'Per un instant', programat al CAT aquest diumenge 21 | J.C.

A poc més d'una setmana per a la clausura del Festival Tradicionàrius, el CAT prepara els darrers espectacles amb tres concerts d'aquest cap de setmana amb les entrades exhaurides: Rodrigo Cuevas al Palau de la Música, Jaume Arnella amb Rafel Sala i Fetus dins del Trad d'autor, i Pep Gimeno Botifarra, que presenta Arrels en un format despullat, íntim i proper, acompanyat del guitarrista Miquel Pérez. El cartell es completa amb l'espectacle familiar Per un instant de la Tresca i la Verdesca i Xirriquiteula Teatre, un recorregut pels orígens i essència del grup (diumenge 21 de març a les 12h).

Els músics Pau Benítez, Blai Casals i Manú Sabaté clouran el cicle Arran d'escenari

En aquest concert familiar de La Tresca i Xirriquiteula Teatre, dirigit per Iolanda Llansó, els músics Toni López, Jordi López i Claudi Llobet mostren els seus records, somnis, dèries i, sobretot, les seves cançons. L'espectacle ja té recorregut, perquè es va gestar el 2011, després de la trobada de la Tresca amb Xirriquiteula, una trobada que va suposar encetar un nou camí al grup en teatres i altres espais més enllà dels concerts. "Aquesta cooperació fa que l'espectacle tingui un to més poètic", assegura Maria Barberà, portaveu de la Tresca i la Verdesca, "i mostren d'una altra manera al públic les seves aventures de joves, quan anaven al cau, i diferents anècdotes que han viscut". O sigui, l'obra s'endinsa en l'essència d'una proposta que amb l'aturada obligada de la crisi sanitària ha vist l'oportunitat de fer la feina creativa i d'estudi que amb una agenda de concerts i actuacions regulars no els havia permès fins ara.

Per una altra banda, la darrera setmana del festival inclourà una sessió de Les Vespres dels dimecres que té lloc al Bar del CAT, una proposta on Marcel Casellas convidarà a Marçal Ramon i Eduard Casals a improvisar sobre un repertori d'arrel que mai se sap com s'acaba.

I Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté clouran dijous 25 de març el cicle Arran d'escenari, un dia abans del concert que posarà punt i final (oficialment) a la 34a edició del Tradicionàrius amb el fundador de Dusminguet i ànima de la Troba Kung-Fú, Joan Garriga. La darrera actuació del festival, però, serà la que protagonitzarà l'emblemàtic grup gallec Luar Na Lubre diumenge 28 de març.