Cau la xifra del pla d'usos per Travessera de Dalt

Cinc anys després de l'última reforma, la reducció de llicències registra 54 baixes, 22 de les quals per sortir de la zona de restricció

Societat

Comerços a Travessera de Dalt, ja fora de restricció
Comerços a Travessera de Dalt, ja fora de restricció | À.G.P.

El canvi de zona afectada pel pla d'usos de Travessera de Dalt, fins ara a la zona de contenció (on es permetia obtenir una llicència de restauració sempre i quan se'n donés una altra de baixa) i a partir d'ara en zona genèrica amb tractament específic (es poden obtenir llicències noves amb menys limitacions) s'ha traduït en una caiguda de l'estadística d'establiments sotmesos a aquest règim respecte de les últimes xifres oficials del juliol passat. Abans de l'estiu hi havia 563 activitats de restauració, 16 activitats musicals, 46 botigues de menjar preparat i 24 comerços alimentaris amb degustació.

Ara, amb noves dades del Districte presentades aquest dijous en comissió d'habitatge i urbanisme, hi ha 537 activitats de restauració, 16 activitats musicals, 44 botigues de menjar preparat i 24 comerços alimentaris amb degustació. Com a contrast que confirma la tendència decreixent, el juny de 2016, quan es va fer l'última gran reforma del pla d'usos, hi havia 591 llicències de restauració.

Fonts del Districte han precisat que 22 d'aquestes llicències "no han desaparegut" i són imputables al canvi de zona de Travessera de Dalt, però el degoteig segueix i la xifra acumulada en cinc anys de nou pla ja s'eleva a 54 activitats menys. "Una xifra prou substancial", han conclòs.