El Park Güell reforçarà el nivell de seguretat als accessos per fer front a l'alerta antiterrorista

El pla posa èmfasi en el control d'accessos de vehicles per la picaresca detectada el 2019 d'algunes empreses de VTC

Societat

Control d'accés al Park Güell al carrer Sant Josep de la Muntanya
Control d'accés al Park Güell al carrer Sant Josep de la Muntanya | À.G.P.

El Cos de Mossos d'Esquadra ho adverteix encara: el nivell actual d'alerta antiterrorista és 4. Com des del 17 d'agost del 2017. No hi fa res que el Park Güell des de fa un any hagi canviat de fesomia social i sigui ara, més que mai, un recinte per a l'ús veïnal on els turistes i són encara una aclaparadora minoria. L'Ajuntament va decidir dijous passat en comissió de govern l'aprovació inicial del projecte executiu de control d'accessos i de l'eix monumental del Park Güell, on especifica "l'adaptació d'alguns elements de seguretat que s'han implementat amb posterioritat als atemptats de la Rambla". "Protecció antiterrorista", tradueixen més clarament fonts municipals.

El nou pla de seguretat del Park Güell, també tenint en compte el canvi d'estratègia en la regulació de tot el perímetre des de juliol de 2020, aprofitarà aquest salt qualitatiu i quantitatiu de protecció del recinte per instal·lar control d'accessos de vehicles amb pilones i sistemes de videovigilància per evitar la picaresca d'algunes empreses de VTC, denunciada des de fa dos anys (vegeu L'Independent número 743).

També el projecte executiu contempla consolidar els controls d'aforament a la zona de visitants de la zona monumental amb elements automatitzats de comptatge de visitants ("Necessitat de tenir un major coneixement dels fluxos i moviments que es fan dins el parc", diuen fonts municipals) i es desplegarà més vigilància del patrimoni de la zona central del parc, tant diürna com nocturna.
El projecte té una inversió d'1,2 milions d'euros i es preveu executar entre els anys 2021 i 2022 perquè comenci a funcionar l'estiu del 2022. •