La plaça Mons es reformarà a l'estiu

El projecte descarta finalment l'enderroc del mur del futur casal de barri Canals-Junyer, l'antic Consolat

Societat

Plànol de la intervenció a la plaça Mons
Plànol de la intervenció a la plaça Mons | Cedida

El projecte definitiu de la plaça Mons, el distribuidor entre Vallcarca i el Coll i més enllà cap al Carmel, d’on surt el passeig de la Mare de Déu del Coll i a on s’arriba a l’avinguda República Argentina pel pont,  ja està tancat per entrar a fer les obres de reforma aquest estiu, tal com van detallar els Serveis Tècnics del Districte en la comissió d'Urbanisme de dijous passat. 

La coneguda reconversió de la plaça en un espai de vianants a banda i banda, el pas de vehicles en calçada d’1+1 i l’eliminació del funcionament en clau de rotonda que ha tingut fins ara no ha patit modificacions, i també es confirma que es canviarà la calçada de llambordes amb un tall que reduirà soroll i moviment de peces. 

Però sí que l'ajornament de la recuperació de la casa Canals-Junyer, l'antic Consolat de Dinamarca i futur casal de barri, ha obligat a descartar l'enderroc del mur del casalot. La idea inicial era “construir una nova barana que lligui i parli el mateix llenguatge que el nou equipament” i eixamplar aquesta banda del Pont de Vallcarca. El nou espai també es volia aprofitar per encabir una parada de bus amb marquesina inclosa. 

El calendari final s'activarà ara amb la licitació per començar les obres a l’estiu i finalitzar-les aquest mateix any 2021.