El Tradicionàrius tanca amb una entrada de 7.000 espectadors i 91% d'ocupació a sales

Els projectes traDDigital sumen més de 5.000 visualitzacions

Cultura

Joan Garriga arriba al Tradicionàrius aquest divendres 26
Joan Garriga arriba al Tradicionàrius aquest divendres 26 | Cedida

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius acomiada aquesta setmana la 34a edició amb un cartell que ha comptat amb 45 activitats relacionades amb la música folk, 7.000 espectadors, un aforament del 91% d’ocupació, més de 5.000 visualitzacions dels projectes traDDigital, més de 16.200 seguidors a les xarxes socials i 15 concerts 'sold out', unes xifres que per als organitzadors demostren "que la cultura és viva i necessària". El festival clou oficialment amb els concerts de La Gravetat de Coulomb (25/03), Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic (26/03), Luar Na Lubre (28/03) i la darrera sessió de Les Vespres dels dimecres (24/03), però el Tradicionàrius 2021 no s’acabarà, segons la direcció del festival, fins que tinguin lloc tots els concerts que s’han hagut de suspendre per qüestions mèdiques. 

La valoració d'aquest Tradicionàrius ha inclòs un record per a Jordi Fàbregas, que havia dirigit el festival fins l'edició 33. "Sabem que li feia molta il·lusió el concert de l’Almanac –que ja estava preparat– i és per això que aquest #tradicionàriusfa34 no acabarà realment fins que el poguem posar a l’escenari", asseguren des del CAT. També tenen pendent recuperar els concerts de Laura Esparza i Carlos Esteban (09/05), Biel Majoral (11/05), Maria Rodés (16/04) i Errebal (per confirmar). 

El festival també ha inaugurat enguany la col·laboració amb el Palau de la Música Catalana amb els concerts de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i de Rodrigo Cuevas, una aliança que pretenen que sigui de futur.