El BCN Film Fest enllesteix el cartell de la cinquena edició i repeteix cicle japonès

Les noves pel·lícules amb Vincent Cassel, Judi Dench, Johnny Depp, Emily Blunt, John Malkovich, Javier Cámara, Karra Elejalde i Clara Lago s’incorporen a la selecció

Cultura

'Poliamor para principiantes', de Fernando Colomo, a Cinema amb Gràcia
'Poliamor para principiantes', de Fernando Colomo, a Cinema amb Gràcia | Cedida

Un cop sabudes les pel·lícules d'inauguració (Una joven prometedora, d'Emerald Fennell) i cloenda (Entre rosas, de Pierre Pinaud), el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, el BCN FILM FEST, ha anunciat la programació completa de la cinquena edició, que tindrà lloc del 15 al 23 d’abril als cinemes Verdi, a l'Institut Français, a CaixaForum i Casa Seat. El cartell d'enguany inclou 60 títols de 24 països entre les 6 seccions del certamen. Es podran veure 4 premières mundials, 1 internacional, 3 europees, 17 espanyoles i 7 catalanes. El festival també ha anunciat el Premi d'Honor d'aquesta edició, que rebrà la productora i directora Isona Passola durant la cerimònia d'inauguració del certamen. 

Entre els nous títols que formaran part del BCN Film Fest, i que se sumen a l’avançament del passat mes de febrer, destaquen El olvido que seremos, de Fernando Trueba amb Javier Cámara i Aída Morales;  El poeta y el espía, de Gianluca Jodice amb Sergio Castellitto; Hotel Coppelia, de José María Cabral; La vida secreta de los árboles, de Jörg Adolph i Jan Haft; Last Call, de Steven Bernstein i protagonitzada per Rhys Ifans i John Malkovich; El fotógrafo de Minamata (Minamata), d’Andrew Levitas amb Johnny Depp; Una canción irlandesa (Wild Mountain Thyme), de John Patrick Shanley, amb Jamie Dornan, Emily Blunt, Christopher Walken i Jon Hamm; Envidia sana, de Daniel Cohen amb Vincent Cassel i Bérénice Bejo; Ladies of Steel, de Pamela Tola; Joyas ocultas del Impresionismo i Pompeya: mito y leyenda.

'Japan by CineAsia'

Per segon any consecutiu el festival presenta una secció dedicada al cinema asiàtic en col·laboració amb CineAsia; enguany, amb set propostes de diferents èpoques i gèneres que mostren la unió entre la literatura japonesa i el cinema. Entre els títols que es podran veure es troben Rashomon, d’Akira Kurosawa; Zatoichi, de Takeshi Kitano; i Tezuka’s Barbara, un record per l’anomenat “pare del manga” Osamu Tezuka.