Àlex Cano: "L'objectiu és deixar l'ascens ben lligat a la primera fase, després és complicat"

El capità del primer equip masculí de l'Europa destaca la fortalesa del Cerdanyola per assolir la nova categoria

Esports

El central escapulat Àlex Cano, 12 temporades a l'Europa
El central escapulat Àlex Cano, 12 temporades a l'Europa | Àngel Garreta

El primer equip masculí del CE Europa començarà el camí de l'ascens a casa contra el Granollers diumenge 11 (12h). Els escapulats es jugaran la primera de les opcions de pujar a la 2a RFEF en una lligueta enfrontant-se també a Girona B i Cerdanyola. El capità Àlex Cano (Barcelona, 1988) analitza aquest tram decisiu de temporada, amb un balanç de 13 triomfs, 5 empats i 2 derrotes, i 4 punts de marge respecte als rivals directes.

Com plantegen la fase d'ascens?
Amb moltes ganes que comenci, després de tota la temporada a un bon ritme de victòries. Ha arribat el moment important i desitgem que surti tot bé. Contra grans equips, sabem que ho tindrem complicat, però hem demostrat que aquest equip va a guanyar cada partit i si seguim aquesta dinàmica ho tindrem més fàcil. 

Veu factible aconseguir l'ascens directe, amb l'avantatge actual? 
Tenim aquest petit avantatge respecte al segon i al tercer classificats, i això et dona el marge d'un partit. L'objectiu és deixar-ho ben lligat en aquest primera fase, perquè a les altres eliminatòries és més complicat i a un partit pràcticament no tens marge d'error. 

Quins rivals són més complicats?
Els tres. El Cerdanyola pel tipus de joc i al seu camp són molt forts. El Girona B és un filial, no el coneixem gaire perquè debuta a la categoria i és una incògnita fins on pot arribar. I el Granollers ha entrat a la fase d'ascens a l'última jornada sense res a perdre, amb un joc molt vistós i capaç de guanyar qualsevol. Ells pensaran que l'Europa serà un rival molt dur. 

L'endarreriment de l'últim partit de la primera fase ha alterat la planificació de la plantilla?
No ens afecta gaire perquè aquest descans de Setmana Santa l'hagin tingut els nostres rivals. Hem seguit jugant i aquesta parada la vam fer la jornada anterior. 

Com van viure el darrer partit amb l'afició de nou al camp?
Va ser espectacular tornar al Nou Sardenya i veure la nostra gent. No tota la que ens agradaria, perquè està comprovat que en aquests moments importants de temporada el Nou Sardenya estaria ple, faria molt de goig. Tot i així, tots els aficionats que es poden apropar ens estan animant molt. L'altre dia als últims minuts ens van fer el 2-1 i necessitàvem aguantar el marcador com fos. Tenir aquesta empenta dels aficionats sempre ajuda.

Hi haurà substitució de la gespa de l'estadi abans del calendari establert, amb la pressió que fan?
Ho veig difícil perquè no els veig amb gaire predisposició. És un tema que no s'entén. Està fet un desastre en moltes zones, no volem patir més lesions. S'hauria de fer una reforma urgent aquest estiu i si es fa parcialment de les zones que estan pitjor, semblarà un parxís més que un estadi de futbol.

Un dels seus germans, Carlos, es va incorporar aquesta temporada, com és jugar amb ell?
Està entrant més des de la banqueta però està aportant quan l'equip el necessita, de recanvi amb l'Albert Martí, que aquesta temporada està molt fi. A les segones parts aporta el seu joc, diferent al que tenim, més físic, que és aguantar els centrals i donar guerra allà perquè els companys se'n beneficiïn. 

Aquesta és la dotzena temporada a l'equip. Quin és el seu desig?
Estic molt content d'estar a l'Europa, sempre dic que és casa meva. Ja en són dotze i em trobo molt bé, aquesta he jugat tots els minuts, als meus 33 anys, això significa que estàs bé físicament. Seguiria molts més anys, però no serà etern. Em queda molta corda al club.