Iniciativa de veïns i família per dedicar una placa a Luis Eduardo Aute a la plaça Rovira

La mobilització, amb la idea de convertir-se en plataforma, vol reivindicar el vincle de l'artista amb el barri, quan es compleix un any de la seva mort

Societat

Anna del Blanco i Lluïsa Gozalbo Aute, en una imatge recent
Anna del Blanco i Lluïsa Gozalbo Aute, en una imatge recent | Cedida

L'Anna del Blanco, filla dels històrics Tallers Joan del carrer Massens, i la Lluïsa Gozalbo Aute, cosina germana de Luis Eduardo Aute, són el nucli inicial d'aquesta mobilització: un any després de la mort del cantautor, el 4 d'abril de 2020, creuen que ha arribat el moment que la plaça Rovira li torni en forma de placa el vincle familiar i musical que hi va tenir.  "Em va sorprendre la mort d'Aute ara fa un any i vaig començar a fer il·lustracions i a difondre-les arreu del món; detecto molt la necessitat d'agraïment a l'artista i quasi veig com una obligació, com a gracienca, engegar aquesta iniciativa", explica Del Blanco.

El primer moviment va ser a xarxes el passat 28 de març amb la publicació de la iniciativa a peticiones.net "para agradecerle su legado y para que las próximas generaciones conozcan su existencia y su obra", però la feina ha seguit aquests dies a peu de carrer contactant amb l'Associació de Veïns de Plaça Rovira. El president de l'entitat, Carles Rosales, en una primera presa de contacte, es mostra obert a donar suport a la iniciativa per reivindicar la figura d'Aute.

La iniciativa també ha contactat amb l'activista Jordi Martín, que el febrer de 2006 va contactar amb Aute -quan era president de l'AV Plaça Rovira- aprofitant un concert al cicle Barnasants per recuperar amb ell la Festa Major a plaça Rovira. "Me acabo de enterar que soy de algún sitio", recorda Martín que li deia l'artista quan li parlava de plaça Rovira.
El pare d'Aute vivia a Massens, els avis també i ell hi va viure quan va fer el servei militar a Capitania. Aute va tocar quatre anys per Festa Major, entre 2006 i 2010, i el 2010 va escriure (i estrenar a plaça) Somnis de la plaça Rovira, la seva primera i única cançó composada en català.