La Unió Excursionista suspèn la travessa Gràcia-Montserrat, prevista pel juny

El Club Excursionista depèn del toc de queda de cara a la Matagalls-Montserrat, que s'ha de celebrar al setembre

Esports

Sortida de l'edició 2019 de la Gràcia-Montserrat, a la plaça de la Vila
Sortida de l'edició 2019 de la Gràcia-Montserrat, a la plaça de la Vila | UEC Gràcia

La travessa per muntanya Gràcia-Montserrat,  una de les caminades del Circuit Català de Curses de Resistència més veteranes amb més de tres dècades de trajectòria, no se celebrarà per segon any consecutiu. La Unió Excursionista de Catalunya a Gràcia, organitzadora d'aquest esdeveniment, ha decidit suspendre la prova, que es disputa en part en horari nocturn, davant la incertesa de si es mantindrà el toc de queda i si hi haurà un allargament de l'estat d'alarma a causa de la situació sanitària per la pandèmia de la Covid-19.

En la decisió ha pesat el risc d'anul·lació un cop contactats els patrocinadors

"No tenim més remei", lamenta el president de la UEC Gràcia, Jordi Ribé. En la decisió de suspendre la Gràcia-Montserrat, que s'havia de disputar els dies 12 i 13 de  juny, ha pesa el risc de l'anul·lació de la prova un cop engegada la tasca d'organització. D'entrada, les inscripcions s'havien d'obrir aquest mateix mes d'abril, amb la xifra de vora 200 participants del 2019 com a punt de partida. Després, la gestió de contactes amb patrocinadors i col·laboradors, que habitualment són una vintena d'empreses i institucions, per tancar la provisió d'avituallament. "Hi hem donat moltes voltes", explica Ribé amb resignació. La decisió s'emmarca en la situació d'altres travesses del circuit català, que també s'han hagut de suspendre pel toc de queda nocturn. "És empipador, una pena", afegeix Ribé.

El CEG, a l'espera de les mesures sanitàries

En una situació similar a la UEC Gràcia amb la Gràcia-Montserrat es troba el Club Excursionista de Gràcia per organitzar la travessa Matagalls-Montserrat, que també es va anul·lar l'any passat. "El més important és que s'aixequi el confinament nocturn", explica Montse Freixas, directora de la comissió d'aquesta cursa de resistència del CEG. Pendent de les decisions de seguretat sanitàries, l'organització ja ha inscrit la prova al circuit català el 18 i 19 de setembre i ha reactivat la comunitat Mm, per rebre informacions de la cursa, amb més de 7.330 subscripcions. Està previst que 1.500 esportistes, de 3.000 preinscripcions, participin en aquesta caminada de resistència, que requereix un sorteig previ per decidir-ne els participants.

Sis propostes al concurs de reforma de la seu social del passatge Mulet

El CEG, immers en el procés de remodelació interior del seu local, ha rebut fins ara sis projectes, entre professionals i estudis, per al concurs d'obres que es tancarà el 30 d'abril. L'entitat excursionista triarà la candidatura guanyadora i adjudicarà l'encarrec al juny.

La línia de sortida de la travessa Matagalls-Montserrat, a l'edició del 2019
Una imatge de la cursa de resistència Gràcia-Montserrat del 2015