La investigació sobre una col·lectivització llança la nova revista llibertària 'A Gràcia'

La publicació, impulsada per gent de l'Ateneu, preveu sortir tres cops l'any i vol representar "la nostra aportació al barri"

Política

El número zero d'A Gràcia, la nova publicació de gent de l'Ateneu Llibertari
El número zero d'A Gràcia, la nova publicació de gent de l'Ateneu Llibertari | À.G.P.

Gent de l'Ateneu, així es presenten els impulsors de la nova revista A Gràcia, que es reivindica continuadora d'una llarga tradició de publicacions llibertàries locals, des de Gràcia Lliure o El Badall fins a La Metxa. Amb una investigació sobre la col·lectivització de l'empresa Corbera i Bertran, del carrer Romans, la nova publicació subratlla que no es limitarà a articles d'opinió i en les seves primeres 48 pàgines del número zero, de fet, hi caben des de lluites veïnals d'actualitat fins a poesia, passatemps o cuina, i òbviament un reflex de l'atapeïda activitat de les seccions de l'Ateneu.

"La revista vol ser diversa, no  ideològica, i sempre tenint en compte l'equilibri intern", explica un dels impulsors, Xavier Bou, autor també de la maquetació i d'una primera portada on hi conviuen les mascaretes antipandèmia i les bombes Orsini. "És la nostra aportació a la vida del barri", amplia un altre dels portaveus, Xavier Oller.

A Gràcia preveu sortir tres cops l'any al preu de dos euros, de moment adquirible a la seu dels llibertaris al carrer Alzina 5, però aviat a espais i llibreries amigues. Fins i tot en aquest número zero la gent de l'Ateneu ha explicat a través de les pàgines de la nova publicació que l'entitat té himne: "Som l'Ateneu Llibertari de Gràcia/una colla de gent amb rampell/que lluita per la llibertat/a l'ensems que gaudim tots plegats".