L'escola Farigola reclama obres "urgents" al centre

Les humitats i el deteriorament de cuina i lavabos centren l'eix de les protestes de l'històric col·legi, que farà 100 anys el 2023

Societat

Pancartes de protesta fetes per les famílies de l'escola Farigola
Pancartes de protesta fetes per les famílies de l'escola Farigola | Cedida

La comunitat educativa de l'escola Farigola, que el 2023 complirà cent anys des que va començar a funcionar com a equipament, ha engegat una campanya per exigir al Consorci d'Educació tot un seguit de reformes que arreglin les deficiències de l'edifici, considerat patrimoni històric. Amb el nom #SOSFarigola, la campanya de protesta va arrencar el passat dissabte i té intenció de seguir les properes setmanes ja que, segons l'AFA, l'única resposta del Consorci fins ara és que algunes reformes estan incloses en el pressupost 2019-2023.

"Necessitem concrecions ja, quan i què es farà perquè hi ha desperfectes que ens comencen a preocupar seriosament", explica Àngels Poblet, secretària de la junta de l'AFA Farigola. Les principals reivindicacions se centren en la cuina (amb un quadre elèctric que no compleix la normativa o un espai d'escombreries sense delimitar), les humitats (que s'estenen per tota l'escola) i vestuaris i lavabos ("aixetes i canonades oxidades o rajoles que cauen". "Sabem que cada vegada hi ha més infants que no volen anar al lavabo i això podria derivar en problemes de salut", afegeix Poblet. La demanda de les obres de millora va començar amb l'anterior direcció, un procés que va continuar la nova l'any passat i que ara emprenen les famílies, amb la complicitat del professorat.