Arrenca la Primavera Folk amb la Taverna del CAT i concerts ajornats del Tradicionàrius

L'espai recupera les actuacions de Maria Rodés (entrades esgotades), de Laura Esparza i Carlos Esteban (9/05) i de Biel Majoral (11/06)

Cultura

Roger Andorrà i Roger Giménez, duet de la Taverna del CAT  del 28 d'abril
Roger Andorrà i Roger Giménez, duet de la Taverna del CAT del 28 d'abril | Cedida

El CAT Tradicionàrius ha engegat aquest dimecres la 22a edició de la Taverna del CAT, seguint amb la programació de primavera després de tancar la darrera edició del festival folk internacional a finals de març, tot i que el cartell de les properes setmanes també inclourà els concerts que es van cancel·lar durant el Tradicionàrius: Maria Rodés (aquest divendres 16 amb les entrades exhaurides fa dies), Laura Esparza i Carlos Esteban (09.05.21) i Biel Majoral (11.05.21).

Aquesta edició de La Taverna del CAT serà una fita especial, ja que estarà dedicada a Jordi Fàbregas, impulsor i coordinador del projecte. L'Artesà ha previst aquest cicle d'improvisació folk com "un punt de trobada ple d'estima entre amics i músics que han compartit l’espai de La Taverna amb en Jordi al llarg de tots aquests anys".

Els guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània 2020, el duet valencià Laura Esparza i Carlos Esteban, presentaran el diumenge 9 de maig el seu primer disc Mare natura, un tall d’onze cançons que naveguen des de la música d’arrel valenciana, com a Oliva, fins les reminiscències electròniques de les cançons Nómadas i Ven. Divendres 14 serà el torn de Carola Ortiz, que presentarà el seu nou treball, Pecata Beata, un recull de poesia catalana d'autores com Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal i Montserrat Agulló, entre d'altres. Per últim, l'altre concert que completa l'agenda del maig serà el de Cor País Meu, el projecte liderat per Ramon Manent que portarà a l'escenari del CAT el recital EXILI, cançons populars que fa memòria i dóna testimoni de l'èxode de milers de persones a la Guerra Civil espanyola. La música s'alterna amb la lectura de dades històriques i textos poètics. (22/05).

Biel Majoral, ara sí

El músic mallorquí Biel Majoral, programat al cartell de la darrera edició dels Foguerons dins del Tradicionàrius amb el Festival Barnasants, pujarà a l'escenari del CAT finalment el proper mes de juny. En aquest concert Majoral presentarà 'Arasíquesí', el quart disc en solitari de l'artista, on reinventa tonades i clàssics com el d'Atahualpa Yupanqui o la versió 'La filla de Juan Simón.