Placa a Aute: Silvio, Petisme i ja 600 firmes

"És i sempre serà el meu germà", diu Joan Isaac, entre altres adhesions com David Castillo o Miguel Aute

Societat

Cartell de la petició que s'ha fet per a la placa a Aute a plaça Rovira
Cartell de la petició que s'ha fet per a la placa a Aute a plaça Rovira | Cedida

"Eduardo es un referente cultural importante desde su pintura, su poesía, sus canciones y su filosofía humana". Així arribava fa uns dies a peticiones.net l'adhesió del cantautor Silvio Rodríguez a la iniciativa de posar una placa a Luis Eduardo Aute a la plaça Rovira, que han activat veïns i família de l'artista, tal com va avançar L'Independent de Gràcia (vegeu núm. 840). "És i sempre serà el meu germà", apunta Joan Isaac, des de Barcelona. "A Eduardo le gustaría tener su Placa en la Plaça, su sonrisa sería implacable, su legado eterno lo merece", completa el també cantautor Ángel Petisme. També el músic berlinès, Frank Viehweg, adaptador de cançons de Silvio, o Miliu Calabuig, cosí de Moncho, s'hi han sumat.

Els companys de professió, des de l'illa de Cuba, Berlín, Saragossa o Barcelona s'han afegit als veïns i aficionats de tot el món. També hi és des de Gràcia l'escriptor David Castillo o des d'Alger la periodista Nadia Bouzid, i així fins a més de 600 firmes de suport a la plataforma arrencada per Anna del Blanco i Lluïsa Gozalbo Aute, cosina germana de l'artista, mort ara fa un any. També el fill, Miguel Aute, o l'AVV Plaça Rovira han signat.

Els aficionats de Chile, Uruguay, Mèxic, Miami, Argentina, Brasil, Equador, Colòmbia, Costa Rica, Guatemala, Bolívia, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica o els Estats Units. Barcelona, en qualsevol cas, i Gràcia, no és la primera ciutat que ha impulsat una placa a Aute sinó Madrid, al barri de Fuente del Berro, al districte de Salamanca, on Aute hi va viure, però encara no s'ha concretat la promesa municipal.

La iniciativa a peticiones.net