El PSC creu que l'Institut Vallcarca no perilla tot i el TSJC i insta l'Europa a jugar un any a l'Àliga

Lacasta, en el cicle de l'Ateneu Roig, admet que el partit "va patir molt" però que ja ha superat la travessia del desert

Política

Els consellers Alberto Lacasta i Mercè Saltor, a l'Ateneu Roig
Els consellers Alberto Lacasta i Mercè Saltor, a l'Ateneu Roig | Cedida

El cicle Passem Comptes de l'Ateneu Roig, que entre març i juliol està analitzant amb tots els grups municipals la meitat del mandat, va apujar dilluns el to amb el PSC, que comparteix govern amb BComú, i els consellers Alberto Lacasta i Mercè Saltor sortint al pas de l'informe pericial demanat pel TSJC per l'impacte mediambiental de la ubicació de l'Institut Vallcarca als jardins Comas i Llaberia i també en el conflicte de la gespa del Nou Sardenya.

Els socialistes auguren que l'institut arrencarà el curs 2023-24 en un espai provisional

Lacasta, en el primer posicionament de l'executiu local sobre la qüestió, va ironitzar amb el caràcter "maleït" del projecte d'institut, després que el 2015 ja el Tribunal Suprem tombés el primer pla i va posar èmfasi en el manteniment parcial del verd i del parc Anna Piferrer com a alternativa. "No agrada anar a un tribunal però estem confiats que aquest institut serà una realitat, encara que també l'inici retardat del projecte faci que es comenci el curs 2023-24 en una altra ubicació", va apuntar.

Saltor, com a consellera d'Esports, no va canviar el discurs del Districte i de l'Institut Barcelona Esports sobre la nova data del canvi de gespa del Nou Sardenya, malgrat la pressió de jugadors i club i l'ascens ara de categoria i va demanar a l'Europa "un canvi de xip" per pensar que "el millor seria que juguessin un any al Camp de l'Àliga" a l'espera del canvi en la infraestructura. Es dóna el cas que aquesta setmana ha sortit a concurs la gestió del camp de la plaça Alfons Comín, del qual el club va perdre el comandament el 2017.

Remuntant-se a l'inici del mandat, on el PSC de Gràcia analitzava el perjudici que li suposava el debat sobre la independència i no sobre l'eix dreta-esquerra, Lacasta va admetre que el partit "va patir molt, amb una trencadissa interna molt important", però que el retorn a les institucions de govern ha demostrat, al seu parer, que "teníem raó" i que "si hi ha coses que divideixen el nostre poble, potser no valen tant la pena".

Protocol amb detalls al Nou Sardenya

El cap de l'oposició a l'Ajuntament, Ernest Maragall, en tant que diputat al Parlament, va ocupar diumenge el lloc al costat del president de l'Europa, Víctor Martínez, mentre el regidor de Gràcia, Eloi Badia, quedava a primera fila també però a un costat i la regidora socialista Laia Bonet, a la segona fila. Davant de la llotja, una pancarta reivindicant el canvi de gespa.

A la tribuna, d'esquerra a dreta: el regidor de Gràcia, Eloi Badia, l'expresident de l'Europa Joan Josep Isern, el president del club escapulat, Víctor Martínez, el regidor d'ERC Ernest Maragall, i el president del CN Catalunya, Ramon Geli