Víctor Nubla i el club d'escacs Tres Peons, candidats a medalles d'honor de Barcelona 2021

Els cinquanta anys del club d'escacs i el músic experimental, mort l'any passat, reben el suport unànime de tots els grups municipals, que aprovaran la proposta al ple de Gràcia

Societat

Víctor Nubla, músic experimental mort l'any passat
Víctor Nubla, músic experimental mort l'any passat | Èric Lluent

Les medalles d'honor de Barcelona, que aquest 2021 arriben a la seva edició número 25, tindran com a guardonats a proposta de Gràcia el club d'escacs Tres Peons i el músic experimental Víctor Nubla, mort l'any passat. Així ho han decidit per unanimitat els grups municipals amb representació al Districte i es farà oficial en el ple de dimarts que ve 4 de maig.

En la justificació de les candidatures, la consellera Cristina Carrera ha exposat aquest dilluns en el marc de les comissions consultives, els 50 anys de vida del club esportiu, fundat el 1971 i amb actual seu al Centre Moral, que va arrencar amb motiu de la fusió de tres altres clubs (CE Gràcia, CE Rosselló i CE Torre de Rei) i que s'ha consolidat com una de les entitats més dinàmiques locals en la pràctica dels escacs. El 2018 va ser el club d'escacs amb més llicències a Catalunya, amb 180 jugadors.

L'altre candidat a la medalla d'honor de la ciutat, Víctor Nubla, que va morir de manera sobtada el passat 31 de març de 2020, sobresurt per una trajectòria infinita al voltant de la música experimental i a nivell local com referent artístic i alma mater de Gràcia Territori Sonor, impulsora dels festival LEM, i inspirador de l'anomenat Centre Místic de l'Univers, ubicat concretament a la Bodega Marín, del carrer Milà i Fontanals. Nubla també té oberta la tramitació en el marc del grup de treball de nomenclàtor de Gràcia perquè se li dediqui una placa a la casa on va viure.

Les medalles d'honor de Barcelona, que s'atorguen des de 1997 amb dues propostes per districte que s'afegeixen a les idees plantejades des de ciutat, s'aproven en aquestes dates però no es lliuren fins a la tardor.