Joves carregant bestiar al Níger, al Gràcia Solidària

El premi de fotografia guardona també imatges del Sàhara, Grècia, Senegal i Nepal, que s'exposen a la Violeta aquest mes de maig

Societat

La imatge dels joves carregant bestiar, premi Gràcia Solidària
La imatge dels joves carregant bestiar, premi Gràcia Solidària | Pau Coll/Cedida

La novena edició del premi de fotografia Gràcia Solidària ha atorgat el primer premi del concurs anual a Diffa, un refugi al Sahel, una imatge impactant de joves refugiats carregant bestiar al sud de Níger, on 240.000 persones han fugit de la violència del grup gihadista Boko Haram. Els joves treballen a la National Route 1 per tenir diners i migrar a Europa. La imatge és de Pau Coll (Col·lectiu Ruido Foto).

El concurs, que organitza Gràcia Solidària en tant que associació que reuneix entitats amb projectes de cooperació, enguany ha registrat un fort increment de participació, amb una setantena d'imatges presentades. El segon premi ha estat per A l'espera del Siroco, d'Ernest Vilchez (Associació pel desenvolupament de Projectes Solidaris al Sàhara), i el tercer per a Pilar Revilla per Oikos ('llar') i els refugiats de Grècia. També s'han premiat imatges del Senegal i Nepal, que s'exposen a la Violeta (Maspons, 6) aquest mes de maig.

A l'espera del Siroco, segon premi Gràcia Solidària
'Oikos' (llar), tercer premi Gràcia Solidària